Pomozite i vi da "Šapica" prikupi sredstva za spas napuštenih pasa i mačaka

Udruga za zaštitu životinja 'Šapica' iz Zaprešića sigurno nije prva hrvatska 'ekipa' koja putem 'crowdfunding' kampanja skuplja sredstva, ali je svakako prva s ovih prostora koja će prikupljena sredstva iskoristiti za spas životinja...

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 04.11.2014. / 09:19

Pomozite i vi da "Šapica" prikupi sredstva za spas napuštenih pasa i mačaka

Udruga za zaštitu životinja "Šapica" iz Zaprešića sigurno nije prva hrvatska "ekipa" koja putem "crowdfunding" kampanja skuplja sredstva, ali je svakako prva s ovih prostora koja će prikupljena sredstva iskoristiti za spas životinja...

Ako volite životinje, onda nećete razmišljati niti trenutka, jer ovakve kampanje su, barem se nama tako čini, vrijedne svake uložene kune, odnosno američkog dolara, iako nije riječ o klasičnom ulaganju, koje će vam donijeti povrat uloženih sredstava. Ali, doista nije sve u novcima, stoga ako hoćete i, naravno, možete pomoći da 94 psa i mačaka prije zime dobiju svoj novi dom, onda ćete donirati barem nekoliko dolara za Indiegogo kampanju koju je "Šapica" pokrenula zajedno s Zagrebačkim inkubatorom poduzetništva, kako bi prikupili 7000 američkih dolara za izgradnju, odnosno dovršenje novog azila za napuštene životinje u koji je do sada uloženo 150,000 kuna. Za sada kampanja ide više nego dobro, jer je 44 dana prije završetka prikupljeno gotovo 4000 USD!

Svi vi koji želite donirati za kampanju "non-kill azil u Hrvatskoj" to možete učiniti na službenoj web stranici na Indiegogo webu za prikupljanje sredstava.  Iz "Šapice" unaprijed zahvaljuju svim potencijalnim donatorima, kao i onima koji su već dali svoj novčani doprinos za spas napuštenih životinja, ali i volonterima iz Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, Domagoju, Jerku, Ivanu, Mihovilu i Tihani, koji su zaslužni za kampanju. Udruga šapica bavi se zaštitom životinja te upravlja non-kill azilom za pse i mačke od 2006. godine, od kada je uspješno udomila preko 2000 pasa i mačaka s područja čitave Zagrebačke županije. Volonteri udruge Šapica su svojim dobrovoljnim radom te donacijama nekoliko tvrtki u visini od preko 150.000 kuna uspjeli unajmiti zemljište od 8.000 m2 na području općine Bistra te sagraditi veći dio prve faze skloništa za životinje.

Za dovršenje prve faze azila potrebno je još 50.000 kuna /7.000 USD/ što su iz udruge zamislili prikupiti Indiegogo kampanjom. Ovo je prvi takav projekt prikupljanja sredstava putem "crowdfundinga", ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji, a cilj "Šapice" je da uz osiguravanje doma za napuštene životinje i slične udruge krenu ovakvim putem. Više o udruzi možete saznati na službenom webu "Šapice" gdje ćete pronaći sve informacije vezane uz djelovanje udruge i planove za budućnost. U svakom slučaju, pozivamo vas da pomognete ovoj nesebičnoj ekipi koja ima samo jedan cilj - spasiti napuštene životinje. Plemenitost zaslužuje pomoć, zato donirajte i pomozite "Šapici" da na Indiegogo servisu skupi potrebna sredstva. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti