Porsche preuzima većinski udio u Greyp Bikesu

Porsche je prepoznao tehnološki potencijal Greypa, koji bi im trebao pomoći u ostvarenju planova i širenju aktivnosti na tržištu električnih bicikala.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.11.2021. / 13:54

Greyp G6 (Foto: Greyp Bikes)

Njemački automobilski div Porsche još je prije tri godine preuzeo udio od oko deset posto u Greypu, u isto vrijeme kada je investirao i u Rimac Automobile, a danas je najavio preuzimanje većinskog udjela u Greypu. Transakcija bi trebala biti dovršena do 18. prosinca, a Mate Rimac i ostali osnivači Greypa zadržat će postojeći udio u toj kompaniji.

Kako su naveli u objavi za javnost, Porsche je prepoznao tehnološki potencijal Greypa, koji bi im trebao pomoći u ostvarenju planova i širenju aktivnosti na tržištu električnih bicikala.

Slika nije dostupna VIDEO Pogledajte kako su u Greypu stvarali električni bicikl kojim Modrić osvaja ulice Madrida

Iznimno sam ponosan na Greypov tim, koji vodi Krešimir Hlede, i sve ono što su izgradili u posljednjih sedam godina, komentirao je Mate Rimac, dodavši kako je uvijek vjerovao da Greyp ima potencijal postati iznimno uspješna svjetska kompanija i jedan od lidera u industriji. Dodao je kako je Greyp do sada bio u sjeni Rimac Automobila te nije mogao iskoristiti svoj puni potencijal: Sada započinjemo uzbudljivo novo poglavlje u povijesti kompanije, s Porscheom kao kupcem većinskog udjela u Greypu. Ovo će biti sjeme za nešto veliko.

Greyp G6 (Foto: Greyp Bikes)

Iako Rimac još ne može s javnosti podijeliti sve informacije, naglasio je i kako će nakon Porscheova preuzimanja udjela Greyp i dalje biti snažno prisutan u Hrvatskoj te je podsjetio kako žele raditi velike stvari - u suprotnom, Porsche se ne bi odlučio na preuzimanje većinskog udjela. Također, to će osigurati i budućnost ne samo za zaposlenike Greypa već je to velika vrijednost i za Hrvatsku i još jedan dokaz da je Lijepa Naša hotspot za istraživanje i razvoj električnih automobila.

Mate Rimac na predstavljanju Greyp G6 Mate Rimac nakon što je svijetu predstavio svoje novo "čudo": Greyp G6 će s vremenom samo postajati još bolji

Investicija njemačke tvrtke ubrzat će daljnje istraživanje i razvoj e-mobilnosti i povezanih tehnologija unutar Greypa, a kako će mikromobilnost imati veliku ulogu u budućnosti prijevoza, ova će kompanija, sada kao dio Porschea, biti jedan od glavnih protagonista u elektrifikaciji.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti