Poznati su novi planovi za Twitter: Je li ovo korak prema Muskovoj superaplikaciji?

Musk ne želi da Twitter bude samo obična društvena mreža, već ima puno veće planove za kompaniju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.01.2023. / 11:48

Elon Musk (Foto: Afp)

Elon Musk je još prošle godine govorio o tzv. superaplikaciji, odnosno jedinstvenoj aplikaciji koja bi nam mogla zamijeniti brojne trenutačne usluge koje koristimo na pametnim telefonima, odnosno na internetu. Osim kao društvenu mrežu, odnosno komunikacijsku platformu tu bi aplikaciju mogli koristiti i za plaćanje, štednju, prebacivanje novca i slično.

Elon Musk Otkriveno koliko su pali prihodi Twittera od Muskova preuzimanja kompanije

Ako zaista želi napraviti takvu aplikaciju, Musk je na dobrom putu jer je preuzimanjem Twittera već osigurao društvenu mrežu i komunikacijsku platformu, a sada je na redu dio s plaćanjem. Iz Twittera nema nekih informacija o tome, no mediji su još prošle godine objavili kako je Musk tijekom jednog sastanka iznio detaljan plan vezan uz ulazak te kompanije, odnosno aplikacije na financijsko tržište.

Iako je trenutačno najpoznatiji kao prvi čovjek Tesle i osnivač SpaceX-a, treba podsjetiti kako se on obogatio upravo na financijama - još krajem prošlog stoljeća pokrenuo je jednu od prvih online banaka X.com koja je kasnije postala dio PayPala. S obzirom na to da je tržište financija iznimno regulirano, jasno je kako pretvaranje Twittera u platformu za plaćanje neće biti brz i jednostavan postupak, no čini se kako su pripreme već počele.

Ako su te informacije istinite, Twitter će se od konkurenta Facebooku i drugim društvenim mrežama pretvoriti u konkurenta kompanijama poput Applea i Googlea (koji pružaju usluge Apple Pay i Google Pay), ali konkurirat će i PayPalu.

Na spomenutom sastanku sa zaposlenicima Twittera i oglašivačima prošle godine, Musk je rekao kako želi pokrenuti opciju koja će korisnicima omogućiti prebacivanje novca između korisnika mreže, kao i plaćanje. Posljednje informacije o Twitterovom ulasku na financijsko tržište kažu kako se tvrtka prijavljuje za potrebne licence kako bi postala platforma za plaćanje u SAD-u, a paralelno s tim razvijaju i vlastitu infrastrukturu za nadolazeću uslugu.

Elon Musk Musk prvi put otkrio pod kojim uvjetima namjerava otići s čela Twittera

Kada će ta usluga postati dostupna nije poznato, kao niti hoće li odmah postati dostupna svima ili će na početku biti namijenjena samo korisnicima u SAD-u.

Izvor: 9to5Mac


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti