Elon Musk ne čini se kao prava osoba za upravljanje Twitterom, smatra suosnivač kompanije

U razgovoru s novinarima The Guardiana, jedan od osnivača Twittera dotakao se teme Elona Muska i njegova utjecaja na kompaniju i društvenu mrežu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.01.2023. / 11:44

Biz Stone (Foto: Afp)

Bura oko Muskova preuzimanja Twittera, promjena u toj kompaniji i brojnih otkaza polako se stišava, no događanja oko ove društvene mreže, kao i sve povezano s Elonom Muskom, i dalje su iznimno zanimljive teme medijima. Tako su ovaj tjedan novinari The Guardiana razgovarali s Bizom Stoneom, poduzetnikom koji je bio dio originalne garniture koja je još 2006. godine pokrenula ovu mrežu.

Elon Musk Otkriveno koliko su pali prihodi Twittera od Muskova preuzimanja kompanije

Stone se s vremenom povukao iz Twittera, a vratio se 2017. godine kako bi pomogao Jacku Dorseyju u izgradnji kulture kompanije i općenitom poboljšanju situacije u Twitteru. No kako je rekao u razgovoru s novinarima, sve dobro što je napravljeno tijekom tog vremena, sva poboljšanja i sve pozitivne promjene, pogotovo oko morala zaposlenika te nadgledanja sadržaja, sada je, pod Elonom Muskom, izgubljeno.

Stone je objasnio kako vođenje društvene mreže nije win-win situacija - to je uvijek teško jer će 50 posto ljudi biti sretno, a drugih 50 posto se neće svidjeti način na koji se vodi ta platforma. Zato se vlasnici društvenih mreža moraju pomiriti s nekim stvarima koje im se ne sviđaju ili se ne slažu s njima. U suprotnom, trebali bi jednostavno kupiti neki magazin ili novinu ili slično gdje je u redu imati specifične sklonosti.

Što se Elona Muska tiče i pitanja je li on prava osoba za posjedovanje i upravljanje kompanijom, Stone kaže da mu se, barem sada, ne čini tako, iako bi mogao biti u krivu. Što se budućnosti kompanije tiče, Stone vjeruje da će koncept Twittera, bez obzira na trenutačne financijske probleme preživjeti: Nisam siguran da će Twitter kao kompanija vječno biti uspješan, no sama ideja Twittera uvijek će biti prisutna.

Slika nije dostupna Nitko ne plače za Elonom: Dok je Musk okupiran Twitterom, u SpaceX-u se lakše diše

Nakon uspjeha s Twitterom, Stone se fokusirao na investiranje te je do sada uložio u kompanije poput Slacka, Pinteresta i Chrome, a za The Guardian je objasnio svoju ulagačku filozofiju koja je prilično jednostavna. Naime, bazirana je na tome sviđaju li mu se osobe koje su pokrenule startupe te mogu li uspjeti u razvoju proizvoda koje bi i on sam koristio: Ako su odgovori na oba ta pitanja da, onda sam općenito za.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti