Došlo je do najmanje desetak rezova u petak navečer u uredima tvrtke u Dublinu i Singapuru, izvijsetio je Bloomberg News pozivajući se na izvore upoznate s događanjima.

Elon Musk Elon Musk vlasnik je nevjerojatnoga negativnog rekorda

Među otpuštenima s društvene platforme koju je kupio Elon Musk je Nur Azhar Bin Ayob, razmjerno nedavno zaposlen kao s nadležnošću za azijsko-pacifičku regiju, i Analuisa Dominguez, viša direktorica Twittera za politiku prihoda, izvijestio je Bloomberg.

Radnici koji se bave dezinformacijama, globalnim zahtjevima i državnim medijima na Twitteru također su dobili otkaz.

Twitterova potpredsjednica za povjerenje i sigurnost, Ella Irwing, potvrdila je Reutersu da je Twitter napravio određene rezove u petak navečer, no nije otkrila detalje. Imamo tisuće ljudi u timovima za sigurnost i povjerenje koji rade na moderiranju sadržaja i nije došlo do rezova u timovima koji to rade na dnevnoj bazi, rekla je mailom.

Neki rezovi, dodala je, bili su u područjima nedovoljno velikim za daljnji razvoj ili gdje je imalo smisla konsolidirati se.

Twitter je otpustio približno 3700 zaposlenih početkom studenog u Muskovim mjerama rezanja troškova, a stotine su kasnije dale otkaze.

Twitter - 3 Preračunali se: U Twitteru prvo podijelili otkaze, a sad mole ljude da se vrate na posao

Tvrtka je prošli mjesec također pogođena tužbom u kojoj se tvrdi da je Twitter Inc tijekom rezova disproporcionalno ciljao ženske zaposlenice. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju