Milijarder Elon Musk rekao je u utorak da će napustiti čelno mjesto Twittera čim nađe zamjenu, ali će i dalje voditi neke ključne odjele društvene mreže.

Povući ću se s mjesta generalnog izvršnog direktora čim nađem nekog dovoljno ludog da preuzme taj posao! Nakon toga vodit ću samo ekipe za softver i servere, napisao je na Twitteru.

Elon Musk Tko pita, ne skita? Stigli rezultati Muskove ankete, korisnici Twittera čekaju njegov potez

Muskovo preuzimanje Twittera u listopadu po cijeni od 44 milijarde dolara činilo se kaotično i sporno, a neki su se ulagači pitali nije li on previše raspršen da bi mogao valjano voditi svoju tvrtku električnih vozila Tesla Inc., u kojoj je osobno zadužen za proizvodnju i inženjering.

Najavom u utorak Elon Musk je prvi put spomenuo da će se maknuti s čelnog mjesta medijske platforme pošto je većina sudionika ankete koju je on sam organizirao putem Twittera od nedjelje navečer glasala za njegov odlazak.

Oko 57 posto od više od 17,5 milijuna ispitanika izjasnilo se za Muskovo povlačenje odgovarajući "da" na njegovo pitanje: "Trebam li otići s čela Twittera?"

 

 

Musk nije iznio rokove u kojima će se povući niti je spomenuo ime mogućeg nasljednika.

Nakon preuzimanja platforme krajem listopada vlasnik Tesle i Space X-a potaknuo je brojne polemike kada je otpustio polovinu osoblja Twittera, ponovno otvorio zatvorene profile, zatvorio profile novinara i htio uvesti pretplatu.

Elon Musk Tko bi mogao naslijediti Muska kao novi CEO Twittera? Ovo je popis potencijalnih kandidata

Posljednjih dana Musk je nadgledao obustavu, a potom i ponovnu aktivaciju brojnih novinarskih računa zbog njihova izvještavanja o njemu nakon obustave računa @ElonJet na Twitteru, koji je koristio javno dostupne podatke za automatsko praćenje Muskova privatnog zrakoplova, račun za koji je ranije rekao da ga neće ukloniti zbog svojih uvjerenja o slobodi govora.

Usto je smijenio cijeli upravni odbor, raspustio povjereničko i sigurnosno vijeće i donio niz kontroverznih odluka o moderiranju, uključujući dopuštanje nekih suspendiranih računa poput onih repera Kanyea Westa i Donalda Trumpa da se vrate na stranicu. West, sada poznat kao Ye, ponovno je suspendiran zbog antisemitskih izjava, dok bivši američki predsjednik još uvijek tvita sa svojeg vraćenog računa.

Pozivi Wall Streeta Musku da se povuče jačali su posljednjih tjedana, a nedavno je i sam vrh Tesle Inc. izrazio zabrinutost da preokupiranost Twtitterom priječi Muska da ispravno vodi proizvodnju električnih vozila.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju