Tko bi mogao naslijediti Muska kao novi CEO Twittera? Ovo je popis potencijalnih kandidata

Elon Musk još nije komentirao rezultate ankete s kojom su mu korisnici poručili da napusti mjesto CEO-a tvrtke, a mediji već razmišljaju o njegovom nasljedniku ili nasljednici.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.12.2022. / 12:04

Elon Musk (Foto: Afp)

Korisnici Twittera rekli su svoje i u anketi koju je Musk postavio na svom profilu, odlučili su da bi vlasnik te tvrtke trebao odstupiti s pozicije izvršnog direktora. Musk nije komentirao same rezultate ankete, ali je zato reagirao na komentare nekih korisnika prema kojima su u anketi možda bili presudni glasovi lažnih profila. Zato je napisao kako bi u budućnosti samo pretplatnici mogli sudjelovati u takvim anketama.

No bez obzira na rezultate ankete, on je i ranije spomenuo kako ne misli biti dugoročni izvršni direktor Twittera, tako da vjerojatno razmišlja o osobi koja bi bila idealna za taj posao. O imenu te osobe nagađaju i mediji te su na CNN-u napravili popis potencijalnih izvršnih direktora ove tvrtke, odnosno društvene mreže.

Elon Musk Tko pita, ne skita? Stigli rezultati Muskove ankete, korisnici Twittera čekaju njegov potez

Spominju kako na tržištu već postoje kandidati koji su itekako kvalificirani za ovaj posao poput bivše direktorice Facebooka i Zuckerbergove desne ruke Sheryl Sandberg i Mikea Schroepfera, koje je također bio zaposlen u Facebooku, odnosno Meti.

Ipak, kako dolaze iz Facebooka, pitanje je žele li karijeru nastaviti u konkurentskoj kompaniji.

Zato su kao najizglednije kandidate na CNN-u izdvojili osobe koje trenutačno Musku pomažu oko vođenja kompanije, iako naglašavaju kako će, bez obzira na to tko preuzme poziciju CEO-a, glavne odluke i dalje biti na Musku.

Popis kandidata koji bi mogli preuzeti tu poziciju je sljedeći.

Jason Calacanis - poduzetnik i jedan od ranih investitora u tehnološkoj industriji koji je na vrijeme prepoznao i uložio u poznate tvrtke poput Ubera i Robinhooda. Nakon što je Musk najavio da će preuzeti Twitter u travnju, Calacanis mu je poslao poruku u kojoj je poručio da je posao izvršnog direktora Twittera njegov posao iz snova. Zanimljivo, i on je na svom profilu na Twitteru pokrenuo anketu u kojoj je korisnike pitao treba li on ili David Sacks (ili čak zajedno) voditi Twitter ili bi to trebao biti netko drugi. Najviše ljudi odlučilo se za “netko drugi”.

David Sacks - on je Muskov prijatelj iz starih dana te je dio ekipe koja je osnovala PayPal. S obzirom na to da ima iskustvo s društvenim mrežama - osnovao je i Microsoftu prodao platformu za poslovnu komunikaciju Yammer 2012. godine, čini se kao zanimljiv kandidat za ovaj posao. Na CNN-u naročito naglašavaju činjenicu što Sacks često ponavlja Muskove stavove, a na pitanje jednog korisnika Twittera oko čega se ne slaže s Muskom napisao je - šah.

Sriram Krishnan - prema CNN-u, na papiru on je očit kandidat za ovu poziciju. Ima iskustvo rada u kompaniji i na samoj aplikaciji, a radio je i za Snap i Facebook na poslovima oko mobilnog oglašavanja. On je i investitor u kripto startupove Andreessena Horowitza koji bi mu mogao biti od velike pomoći u vođenju kompanije jer ima iskustvo u razvoju aplikacija za plaćanje, što bi u budućnosti moglo biti iznimno korisno jer Musk ima puno veće planove za ovu mrežu.

Elon Musk Teslin dioničar želi novog CEO-a, dok se Musk bavi Twitterom: Upitao je korisnike trebali li odstupiti s čela te mreže

Kao još jednog potencijalnog, ali i prilično neočekivanog kandidata, na CNN-u su spomenuli i, vjerovali ili ne, Trumpova zeta Jareda Kushnera. On je, naime, prijatelj s kraljevskom obitelji Saudijske Arabije koja je jedan od najvećih investitora u Twitter.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti