Teslin dioničar želi novog CEO-a, dok se Musk bavi Twitterom: Upitao je korisnike trebali li odstupiti s čela te mreže

Elon Musk trenutačno drži poziciju izvršnog direktora Tesle i Twittera, no mogao bi ostati bez jedne ili čak obiju pozicija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.12.2022. / 09:02

Elon Musk (Foto: Afp)

Kao da Elon Musk ionako nije imao previše posla, posljednjih mjeseci dodao si je još jednu brigu - dao je 44 milijarde dolara za Twitter i preuzeo poziciju CEO-a. Planovi za tu društvenu mrežu veliki su i jasno je kako je pred njim iznimno izazovno vrijeme, no činjenica što svoje vrijeme sada troši na Twitter ne nailazi na odobravanje dioničara Tesle.

Twitter - 3 Neobičan potez Twittera mogao bi razljutiti druge društvene mreže

Već smo pisali i o negativnom trendu kretanja dionice te tvrtke, a mnogi kao jedan od razloga, pored trenutačne globalne situacije i inflacije, vide i samog Muska, odnosno njegovu okupiranost Twitterom zbog koje nema vremena posvetiti se Tesli. Musk, kako smo već pisali o tome, smatra kako će se njegova uključenost u Twitter dugoročno pozitivno odraziti na poslovanje Tesle, no ako se nešto uskoro ne promijeni, čini se kako bi se mogao naći pod sve većim pritiskom dioničara tvrtke.

Prvi su takvi pritisci već počeli te je treći najveći pojedinačni dioničar tvrtke KoGuan Leo optužio Muska za zapostavljanje kompanije električnih vozila. Elon je napustio Teslu i Tesla nema aktivnog CEO-a. Tesla treba i zaslužuje izvršnog direktora koji će raditi puno radno vrijeme, napisao je Leo na Twitteru. Također, na toj je mreži objasnio kakav bi tip osobe dobro došao Tesli te je spomenuo osobu poput Tima Cooka.

Smireni i proračunati Cook nastavio je istim stopama kao ekscentrični Jobs, na čijim je temeljima i viziji pretvorio Apple u najvrjedniju kompaniju po tržišnoj vrijednosti na svijetu. Leo smatra da jedna takva osoba, mirna i staložena, a opet prepuna znanja može naslijediti Muska i s Teslom napraviti slično onome što je Cook napravio s Appleom.

Elon Musk na Twitteru Brza reakcija: Nakon pritiska sa svih strana Twitter ukinuo sporne suspenzije novinarskih računa

Dok neki traže njegovo napuštanje glavne pozicije u Tesli, sam Musk propituje svoju poziciju prvog čovjeka Twittera. Na toj je društvenoj mreži tako napravio anketu u kojoj je korisnike upitao treba li dati ostavku kao CEO te tvrtke, odnosno društvene mreže i napisao da će postupiti u skladu s rezultatima. Za sada je oko 57 posto njih glasalo za njegov odlazak te će biti zanimljivo vidjeti hoće li Musk zaista napustiti čelno mjesto tvrtke koju je platio 44 milijarde dolara.

Izvor: PC Mag
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti