Tko pita, ne skita? Stigli rezultati Muskove ankete, korisnici Twittera čekaju njegov potez

Elon Musk objavio je anketu u kojoj je upitao korisnike Twittera treba li odstupiti s pozicije izvršnog direktora kompanije. Anketa je gotova, a Musk vjerojatno neće biti zadovoljan rezultatima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.12.2022. / 12:40

Elon Musk (Foto: Afp)

Prije kojih 12 sati Elon Musk postavio je anketu na Twitteru svojim pratiteljima, kojih ima više od 122 milijuna. Anketa je jasna i jednostavna - Musk je ljude upitao treba li odstupiti s mjesta čelne osobe na Twitteru. S obzirom na to da je Musk često znao pisati različite gluposti na toj mreži, kao kada je izazvao Vladimira Putina na dvoboj i rekao da je ulog Ukrajina, moglo bi se pomisliti da je to još jedan od takvih tvitova koji ga zabavljaju.

  Elon Musk Teslin dioničar želi novog CEO-a, dok se Musk bavi Twitterom: Upitao je korisnike trebali li odstupiti s čela te mreže

No Elon Musk iznad ankete je napisao kako će ispoštovati njezine rezultate. Dakle, ako više od polovice onih koji budu sudjelovali u anketi pokažu Musku palac dolje, odnosno ako kliknu na odgovor da bi trebao odstupiti s mjesta CEO-a Twittera, on će to i napraviti.

Vrijeme ankete je isteklo i više od 57 posto onih koji su sudjelovali u njoj učinilo je upravo to - glasali su protiv toga da vlasnik te društvene mreže ostane na njezinu čelu. Treba naglasiti kako je Elon Musk ranije govorio kako ne namjerava ostati izvršni direktor te mreže i traži osobu koja će preuzeti tu funkciju, a sada ima priliku provesti svoja razmišljanja u djela. Samo je, naravno, pitanje kada.

Elon Musk Cijena dionice Tesle u velikom je padu, a dioničari su nezadovoljni novim Muskovim potezom

Vidjet ćemo kako će reagirati na rezultate ankete, no ne bismo se trebali čuditi ako zaista najavi da će se povući s pozicije CEO-a, no da to neće biti odmah, već kada nađe dovoljno kompetentnu osobu da to napravi, što se može odužiti mjesecima, ako ne i godinama.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti