'Pravi show tek počinje': MOST se priprema za nove izbore

Dio korisnika Twittera vjeruje kako se Božo Petrov ipak neće odlučiti za suradnju s HDZ-om i SDP-om tako da bi uskoro ponovno mogli na izbore

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.11.2015. / 08:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon izborne noći u kojoj su svi kao najvećeg pobjednika proglasili MOST (iako su po broju mandata na trećem mjestu), postalo je jasno kako će o novom sazivu sabora glavnu riječ imati upravo Božo Petrov i Drago Prgomet, odnosno njihova odluka kojoj će se koaliciji prikloniti, lijevoj ili desnoj. No, kao što je dobro poznato, Petrov je prije izbora potpisao izjavu prema kojoj neće koalirati niti s SDP-om, niti s HDZ-om i to će obećanje pokušati ispuniti, što će biti jako teško, odnosno gotovo nemoguće.

Osim analitičara i stručnjaka koji su novonastalu situaciju komentirali za hrvatske medije, zanimljive rasprave o izborima i o tome što će napraviti MOST i Božo Petrov odvijaju se i na Twitteru, a možete im se pridružiti korištenjem hashtaga #izborihr.

Dio tviteraša poput Vedrana Prge tako vjeruje kako Petrovu nije bilo niti na kraj pameti da bi mogao dobiti čak 19 mandata te se nadao maksimalno 7 ili 8 mandata, dok Filip Raunić vjeruje kako bi Petrov išao na nove izbore kako bi se 'otarasio tereta 19 mandata' i sa sebe skinuo odgovornost odluke oko mandatara.

Mnogi korisnici Twittera uvjereni su kako su jedini izlaz iz ove situacije novi izbori (u kojima možemo očekivati 'pravi show'), no pitanje je kako bi MOST prošao na tim novim izborima – jedni vjeruju kako bi dobili više glasova, a drugi da bi nakon svega izgubili dio mandata.

Neki pak žele nove izbore iz potpuno drugih razloga.

Najavom vlade nacionalnog jedinstva, čini se da je Petrov razočarao dio svojih birača koji mu zamjeraju što je prije izbora najavljivao kako neće koalirati niti s HDZ-om, niti sa SDP-om, a sada želi surađivati s obje stranke, a zamjeraju mu i što pregovori sa strankama nisu bili otvoreni za javnost.

Drugi podsjećaju kako je takvu vladu nacionalnog jedinstva moguće sastaviti i bez MOST-a.

Na 'udaru' korisnika Twittera našao se i Karamarko koji je odmah odbio ponudu Bože Petrova.

Čini se da je rasplet cijele situacije daleko te je pitanje što će biti s MOST-om – hoće li ostati homogeni ili će se dio članova prikloniti jednoj koaliciji (kako nagađaju neki mediji), no bez obzira hoćemo li na kraju izaći na nove izbore ili će pasti neki dogovor oko koalicija, dio ljudi prilično je razočaran te usprkos tome što se stalno spominju reforme i promjene, nakon MOST-a još ćemo manje vjerovati da se u Hrvatskoj išta može promijeniti.
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti