Bez sumnje danas je jedan od najvažnijih dana u godini za Samsung. Iako je Galaxy S4 zahvaljujući Kinezima dobrim dijelom već otkriven, ipak je večerašnji event ono što svi tech ljubitelji s nestrpljenjem iščekuju. Naravno, konkurencija ne može samo spavati.

U razgovoru s novinarima Reutersa čelnik Appleove marketinške divizije, Phil Schiller, nije propustio spomenuti kako je prema njegovim saznanjima Galaxy S4 podržan s godinu dana starim Androidom, dok s druge strane više od 50% iOS korisnika ima zadnju inačicu OS-a.

U prijevodu, budući kupci Samsungovog smartphonea biti će prisiljeni čekati posljednju nadogradnju Androida što nije baš oduševljavajuća okolnost sasvim novog smartphonea najviše cjenovne kategorije.

Ovo nije prvi ovakav istup Schillera koji je nedavno za The Wall Street Journal Android nazvao „besplatnom zamjenom za feature smartphone“, ističući pritom problem fragmentiranosti platforme te loše korisničko iskustvo.

Naravno, ima Samsung konkurenciju i na Googleovoj platformi. Južnokorejski LG kako bi iskoristio Samsungov event u svoju korist, na Times Squareu u New Yorku uspio je ugurati svoj veliki plakat točno iznad Samsungovog, koristeći umjesto riječi „for“ glavni hype element novog Galaxya – brojku 4. O čemu točno govorimo, najbolje je da pogledati sami:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju