Predstavljen Messenger Lite za Android

'Oslabljena' verzija Lite aplikacije.

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.10.2016. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook je upravo najavio "Lite" verziju Android Messenger aplikacije za razmjenu poruka. Nova Messenger aplikacija dizajnirana je za starije telefone s manje memorije i manje procesorske snage. Messenger Lite u početku će biti objavljen u Keniji, Maleziji, Šri Lanki, Tunisu i Venezueli, ali će stići i u druge dijelove svijera, iako za sada nije poznat datum objave.

Baš kao i glavna Facebook Lite aplikacija koja je stigla nešto ranije, i Messenger Lite aplikacija namijenjena je, prije svega, tržištima u razvoju. Aplikacija je dizajnirana za stabilan i pouzdan rad s puno širim spektrom uređaja, a osim toga koristi manje podataka kako bi se ublažio utjecaj nepredvidljivih brzina mreža.

Za sada nije objavljeno što će nedostajati u oslabljenoj verziji, ali se nemojte iznenaditi ako to budu funkcije kao što su Stories ili Chatbots. U najmanju ruku, Messenger Lite će slati i primati fotografije, stickere i linkove. Za sada nema informacija hoće li biti slične aplikacije i za iOS operativni sustav, ali Facebook poručuje da bira tržišta s većom rasprostranjenošću osnovnih Android telefona.

Izvor: Engadget

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti