[row type=fluid layout=image]

[grid size=2 indent=10 text=left]

Promotivni post

[/row]

[row type=fluid layout=image]

[grid size=6 indent=1 text=left]

Zakoračili smo u novo doba gdje tehnologija uzima sve više maha gotovo u svakom segmentu našeg života. Financije su uvijek škakljivo pitanje, no dok neki sve više kompliciraju stvari, drugi se bave inovativnim rješenjima kako bi ljudima olakšali korištenje njihovih usluga.

Moram priznati, ugodno sam se iznenadio kada sam prvi puta vidio Erste display karticu. Činjenica koja me najviše oduševila jest 'sve-u-jednom' odnosno dok drugi nude razne tokene, smart readere i USB stickove, Erste banka definitivno za sada ima najbolje rješenje.

Vjerojatno ste vidjeli reklamu za Erste pametnu karticu, no mene je zainteresirala priča iza te kartice, odnosno odakle je došla ideja, kako se izrađivala kartica, na koje su probleme naišli, itd. Kako bih pronašao odgovore na svoja pitanja, kontaktirao sam iznimno ljubazne i zabavne ljude u banci, sjeo, popričao i sve zajedno snimio. Poanta ovog posta jest približiti ljudima kakva se tehnologija krije iza ove kartice, po meni jednog od najboljih rješenja na tržištu.

Kako se bavimo poslom kojim se bavimo, imamo više računa u različitim bankama, no svaki od njih kompliciran je na svoj način. Nakon što sam otišao na par sastanaka u Erste banku, kako bismo dogovorili koncept snimanja i kako bih saznao odgovore na svoja pitanja, shvatio sam koliko je Erste zapravo inovativna banka s iznimno kvalitetnim ljudima koji razmišljaju kako svojim korisnicima olakšati plaćanje — jer to je jedna od bitnih karakteristika banke, zar ne?

[/grid]

[grid size=4 indent=0 text=left]

Priča iza ERSTE display debitne kartice

[/grid]

[/row]

Priča iza ERSTE display debitne kartice

[row type=fluid layout=image]

[grid size=10 indent=1 text=left]

DISPLAY KARTICA

[/grid]

[row type=fluid layout=image]

[grid size=6 indent=0 text=left]

[/grid]

[grid size=6 indent=0 text=left]

Činjenica da display kartica nema nikakav eksterni čitač, već sve potrebno ima na samoj kartici, stavlja Erste i njihove usluge korak ispred ostalih. Ovdje treba naglasiti kako se NetBanking može koristiti na bilo kojem računalu i za pravne i za privatne osobe upravo radi toga jer se ne trebaju koristiti nikakvi čitači. Druga vrlo interesantna činjenica jest da za beskontakno plaćanje do 100 kn ne trebate čak niti upisati PIN, već samo karticu prislonite na terminal, dok za plaćanja iznad 100 kn nakon što karticu prislonite na uređaj sve što trebate jest potvrditi transakciju PIN-om! Nakon što sam vidio koliko je to sve zapravo jednostavno, odmah sam se zapitao "Zašto kafići još uvijek nemaju ovu mogućnost?". Sve više nosimo kartice, a sve manje gotovinu. Zar ne bi bilo jednostavnije doći na kavu i platiti na način da jednostavno samo prislonite karticu? Ili da kupite kruh i pecivo u pekari? Zamislite samo o higijeni novčanica i kovanica, a koliko je čišće imati svoju karticu koju dirate samo vi?

Kad smo već kod plaćanja karticama, ako prodajno mjesto nema mogućnost beskontaktnog plaćanja, odnosno da samo prislonite karticu, transakciju možete provesti na klasičan način tako da prodavaču predate karticu, on ju stavlja u uređaj, upisuje iznos a vi sve zajedno potvrđujete PIN-om.

[/grid]

[/row]

[row type=fluid layout=image]

[grid size=6 indent=1 text=left]

JEDNOSTAVNOST

Kako sam ranije napomenuo, kartica na sebi ima brojke za prijavu na NetBanking i ostale usluge elektroničkog bankarstva pa više nema potrebne za dodanim uređajima koji naknadno generiraju vaš broj i PIN, koji zatim morate unijeti. Jednostavno trebate unijeti svoju zaporku i na malom zaslonu koji se nalazi u gornjem desnom kutu ispisat će se jednokratna zaporka. Jednostavnije od toga nisam vidio.

[/row]

Priča iza ERSTE display debitne kartice

 

[row type=fluid layout=image]

[grid size=6 indent=1 text=left]

WEBSHOP

Što se tiče kupnje na internetu, plaćanje se odvija u samo nekoliko koraka, a za to trebate aktivirati MasterCard® SecureCode uslugu prilikom prve kupnje na internetskoj trgovini koja podržava ovaj način plaćanja. Sve što trebate jest unijeti svoju 4-znamenkastu zaporku kojom se generira nova jednokratna zaporka kojom potvrđujete kupnju.

SLIKAJ I PLATI

Kako je u današnje vrijeme život bez mobitela nezamisliv, Erste banka razvila je tehnologiju plaćanja "Slikaj i plati", tako da ne morate prepisivati sve podatke, već samo uslikate svoj račun, a aplikacija će se pobrinuti za sve ostalo. Također, Erste banka je jedina u Hrvatskoj koja omogućuje čitanje i uplatnice i odreska te 2D bar koda!


Složit ćete se sa mnom ako kažem da je Ersta kartica korisno i pametno rješenje te začetnik novog doba u kojem ćemo sve plaćati mobitelom. Više o svemu možete pogledati na sljedećim linkovima.

[/grid]

[grid size=4 indent=0 text=left]

 

Priča iza ERSTE display debitne kartice

[/grid]

[/row]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju