Prijavite klince na kreativnu dječju radionicu "Moja prva videoigra"

Polaznici će naučiti koristiti sve popularniju metodu za učenje programiranja – MIT Scratch i stvoriti vlastitu videoigru.

Martina Čizmić | 04.11.2020. / 14:26

Radionica Moja prva videoigra (Foto: ZFF) (Foto: ZFF)

Već tradicionalno, u sklopu Zagreb Film Festivala, točnije njihova programa Industrija, održava se radionica namijenjena osnovnoškolskom uzrastu djece - Moja prva videoigra.

Kako ove godine zbog epidemioloških razloga nije moguće održati radionicu uživo, ona će se održavati virtualno, na internetu, i to samo za prijavljene polaznike.

Prijave do popunjenja mjesta moguće je poslati na službeni mail. Radionica se održava tijekom vikenda (14. i 15. studenoga) u jutarnjim satima.

Cilj je radionice uz pomoć jednostavnih alata djeci približiti ovu vještinu i naučiti ih kako nastaju videoigre. U podučavanju se koristi jednostavni softver za izradu igara koji omogućuje kombiniranje vizualnih i zvučnih elemenata u interaktivnu cjelinu. 

Polaznici će naučiti koristiti sve popularniju metodu za učenje programiranja – MIT Scratch. Riječ je o tehnici namijenjenoj djeci i početnicima, a razvijena je na sveučilištu MIT. Ona ne koristi kompleksnu sintaksu programskih jezika, već uči programiranje kroz slaganje jednostavnih gotovih elemenata. Po završetku radionice polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igru.

Radionicu vodi Nika Tilić, koja je diplomirala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a tijekom studija bila je aktivna u radu udruge Programerko, za koju je osmislila i vodila radionice programiranja namijenjene osnovnoškolskom uzrastu. Aktivno se bavi popularizacijom STEM područja, s naglaskom na programiranju i matematici, te sudjeluje u brojnim aktivnostima kojima se djeci nastoje približiti te vještine. U sklopu promocije dječjih filmova 2017. godine osmislila je i vodila Kokov tajni klub detektiva, projekt koji je putem radionica programiranja i kriptografije djeci nastojao približiti STEM discipline.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti