Prijenos uživo postao hit na internetu: Pogledajte što se dogodilo novinaru dok je izvještavao o snijegu u Sjevernoj Karolini

Trebao je to biti običan prilog o snježnom pokrivaču u Sjevernoj Karolini, no video je postao viralan i nasmijao brojne korisnike Facebooka.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.02.2020. / 11:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Filtre za proširenu stvarnost s kojima se na stvaran prikaz na mobilnom uređaju dodaju virtualne uši, kacige, od ljudi stvara superjunake i slično popularizirao je Snapchat, a danas ih možemo koristiti i na drugim platformama, telefonima i društvenim mrežama. Takvi filtri mogu se koristiti i prilikom prijenosa uživo na Facebooku, no nikako ih nije preporučljivo koristiti ako ste novinar i radite ozbiljni prilog za pratitelje na toj mreži.

Facebook, ilustracija Facebook priprema jednu od najvećih promjena u posljednjih 7 godina

Upravo se to dogodilo novinaru WLOS ABC-a 13 Justinu Hintonu iz Sjeverne Karoline koji je izvještavao o snijegu u Ashevilleu, gradu u kojem bijeli pokrivač nije toliko uobičajen, pa su informacije za vozače uvijek korisne. Prije prijenosa uživo na Facebooku on je na svom telefonu koristio filtar za proširenu stvarnost Facebook Live Mystery Mask te ga je zaboravio isključiti. Ozbiljan prilog zbog toga se pretvorio u komediju i brzo postao viralan, dok je novinar postao poznat diljem svijeta, ali ne zbog kvalitete svog izvještavanja.

Tijekom priloga filtri su ga pretvorili u čarobnjaka, svemirca, imao je velike oči, uši, utege, šešir i naočale, ružičaste brkove, a sve dok je ozbiljno govorio o snijegu i vozače pozivao na oprez. Tek nakon što je završio s prijenosom uživo, Hinton je shvatio što se dogodilo, a na Facebooku je dobio stotine komentara i tisuće lajkova.

Instagram Threads Isplativiji i od YouTubea: Za Facebook, Instagram je tvornica novca

Ovo nije prvi put da su tijekom ozbiljnih prijenosa uživo na Facebooku zaboravljeni filtri za proširenu stvarnost. Prošle je godine jedan ministar iz Pakistana govoreći o problemima lokalne zajednice prilikom prijenosa uživo "dobio" virtualne filtre koje su ga pretvorili u mačku s ružičastim ušima i velikim brkovima.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti