Prijeti mu 18 mjeseci zatvora zbog Twitter parodije Andrónica Luksica

Jednom Čileancu prijeti 18 mjeseci zatvora nakon što ga je poduzetnik Andrónico Luksic optužio za krađu identiteta putem Twitter parodijskog korisničkog računa.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 22.02.2013. / 11:08

Prijeti mu 18 mjeseci zatvora zbog Twitter parodije Andrónica Luksica

Jednom Čileancu prijeti 18 mjeseci zatvora nakon što ga je poduzetnik Andrónico Luksic optužio za krađu identiteta putem Twitter parodijskog korisničkog računa. Rodrigo Ferrari Prieto optužen je da je osoba odgovorna za tri sada neaktivna računa putem kojih se rugao čileanskom poslovnom mogulu Andronicu Luksicu i njegovoj obitelji, piše Daily Dot.

Luksicev odvjetnik rekao je da su tweetovi objavljeni pod Luksicevim imenom, zajedno s osobnim fotografijama i 'neprimjerenim komentarima' koji su naštetili ugledu njegovog klijenta. Ferrari Prieto tvrdi da stoji iza samo jednog od tri računa, koji je kao profilnu sliku koristio novac, a za opisu je pisalo 'imamo gomilu novaca'. Rekao je da je račun bio šala, te da se ne treba smatrati zločinom. Prema Forbesu, Luksiceva obitelj vrijedna je 17.8 milijardi dolara, a poduzetnik je postao trending tema nakon pojave ove vijesti.

Twitter ima jasne smjernice za račune u svrhu parodije i komentara, te fanovske korisničke račune, koje naglašuju da takvi korisnički računi moraju jasno biti identificirani kao parodija i suzdržati od lažne komunikacije s drugima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti