Priprema li Microsoft i jeftiniju verziju novog Xboxa? Glasine o cijeni oduševile su gamere

Dugo vremena nagađa se o cijenama konzola nove generacije, a posljednje glasine kažu da bi jeftinija verzija novog Xboxa mogla stajati samo 199 dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.06.2020. / 13:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon nedavnog predstavljanja Sonyjeve konzole PlayStation 5 o kojoj sada znamo većinu informacija, osim cijene i datuma predstavljanja, sad s nestrpljenjem čekamo novitete iz Microsofta oko njihove igraće konzole nove generacije. Dosadašnje glasine oko nove plejke i Xboxa upućivale su na to da Microsoft i Sony imaju različite strategije s kojima žele privući korisnike.

Slika nije dostupna Priprema li Microsoft gamerima ponudu koja se ne odbija? Novi Xbox mogao bi biti jeftiniji od PS5

Sony je orijentiran na "najveću vrijednost" koju njihova konzola može pružiti korisnicima, a ne na što povoljniju cijenu, dok će u Microsoftu, čini se, igrati upravo na kartu što niže cijene. Američka kompanija navodno će prepustiti Sonyju čast da prvi objavi cijene PlayStationa 5 (bit će dostupne dvije verzije - klasična i digitalni model bez čitača diskova), nakon čega će objaviti cijenu Xboxa Series X koja bi trebala biti 50 ili čak 100 dolara jeftinija od nove plejke.

No ovaj tjedan na mreži su se proširile nove glasine oko Microsoftovih planova koje bi trebale oduševiti sve koji razmišljaju o kupovini nove konzole. Prema tim informacijama, a dolaze od izvora koji se dosad pokazao kao prilično dobar prognozer kada je u pitanju Microsoft, kompanija priprema još jednu verziju konzole čija bi cijena mogla iznositi samo - 199 dolara. S obzirom na to da se dosad govorilo o cijeni od oko 500 dolara, cifra od 199 dolara mnogima se čini nemogućom. Treba napomenuti kako to neće biti cijena najjačeg modela nove konzole Xbox One Series X, već drugog, jeftinijeg i slabijeg modela konzole nove generacije koji Microsoft priprema - Xbox Series S.

Ta jeftinija konzola, osim što neće imati čitač diskova, bit će i hardverski slabija od modela Series X, no njene će performanse biti jače od aktualne verzije Xbox One X. Ta bi konzola trebala biti ključni uređaj u Microsoftovoj strategiji jer će korisnici putem nje imati pristup pretplatničkom gamerskom servisu te kompanije xCloud. Riječ je o, kako ga mediji nazivaju, Netflixu za videoigre. Korisnici više ne bi trebali kupovati igre, već bi im za određenu mjesečnu pretplatu bile dostupne sve igre.

Slika nije dostupna Sony predstavio čak dvije inačice PlayStationa 5, ali ne i kad će biti dostupne

Početak prodaje novih konzola najavljen je za blagdansku sezonu tako da bi, nadamo se, već tijekom prosinca, a možda i ranije mogli uživati u PlayStationu 5 ili novoj verziji Xboxa. Ako su glasine o Xboxu Series S s cijenom od 199 dolara istinite, nije teško zaključiti kako bi ta konzola trebala privući najveći broj ljubitelja videoigara.

Izvor: BGR
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti