Priprema li Musk vlastitu društvenu mrežu?

Ako se Elon Musk uspije izvući iz akvizicije Twittera, mogao bi se posvetiti razvoju vlastite društvene mreže koja će konkurirati upravo Twitteru.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.08.2022. / 09:43

Elon Musk na Twitteru (Foto: Afp)

I dalje traje sapunica oko Muskova (ne)preuzimanja Twittera te će se njen sljedeći nastavak odigrati u sudnici. Dok šef Tesle želi odustati od planirane kupovine, navodeći kao glavni razlog lažne profile i botove, iz Twittera tvrde da se Muskovo bogatstvo posljednjih mjeseci smanjilo i da zbog toga ne želi trošiti novac na tu mrežu.

Elon Musk Iako je rekao da je gotov s prodajom dionica Tesle, Musk se u kolovozu riješio dionica vrijednih skoro 7 milijardi dolara

Za slučaj da na kraju ipak bude morao kupiti Twitter, Musk je nedavno ponovno prodao dionice Tesle i to u vrijednosti skoro 7 milijardi dolara, no čini se kako ponovno razmišlja i o pokretanju vlastite društvene mreže koja bi mogla biti konkurent Twitteru.

Naime, tijekom konverzacije s korisnicima Twittera o prodaji dionica Tesle, netko ga je upitao je li razmišljao o pokretanju vlastite društvene platforme u slučaju da posao s Twitterom propadne, Musk je na to odgovorio objavom linka “X.com”. Još prije nego je objavio namjere o kupovini Twittera Musk je spominjao mogućnost pokretanja vlastite društvene mreže, no nakon najave akvizicije ta je ideja gotovo zaboravljena.

No čini se da od nje ipak nije odustao. Naravno, pokretanje društvene mreže od nule, iako je riječ o najbogatijem čovjeku na svijetu sigurno neće biti jednostavno i pred takvim su biznisom golemi izazovi, u što se uvjerio i Donald Trump kada je pokretao Truth Social.

Elon Musk na Twitteru Hoće li Musk ipak kupiti Twitter? "Ako dokažu da su brojevi točni..."

Što se domene “X.com” tiče, on ju je kupio još 2017. od PayPala te je naglasio da ima veliku viziju oko toga što bi X Corporation mogao postati. Ako se Musk zaista odluči na pokrenuti mrežu koja će imati tu domenu, na Business Insideru kažu kako je prilično jasno što od nje možemo očekivati - platformu na kojoj neće biti botova, odnosno na kojoj će se snažno boriti protiv njih i na kojoj će se cenzura svesti na minimum.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti