Pritisak vlasti je uspio: ChatGPT ponovno dostupan u Italiji nakon rješavanja problema

Obzirom da je OpenAI poduzeo konkreetne korake po pitanju rješavanja zaštite privatnosti korisnika, odsad je njihov superpopularni chatbot ChatGPT ponovno dostupan u Italiji.

Hina | 29.04.2023. / 08:13

ChatGPT
ChatGPT (Foto: Afp)

Popularni chatbot ChatGPT koji je razvila tvrtka za umjetnu inteligenciju OpenAI ponovno je dostupan u Italiji nakon rješavanja pitanja zaštite privatnosti korisnika, priopćio je regulator u petak.

OpenAI je ponovno uspostavio uslugu u Italiji s povećanom transparentnošću i pravima za europske korisnike, objavila je talijanska institucija za zaštitu podataka poznata pod imenom Garante.

Agencija je rekla da OpenAI sada ispunjava niz uvjeta koje su vlasti tražile kako bi se ukinula zabrana uvedena krajem ožujka.

Konkretno, OpenAI je poboljšao transparentnost na svojoj mrežnoj stranici u pogledu načina na koji se obrađuju korisnički podaci, dao korisnicima određena prava raskida ugovora i onemogućio korištenje djeci mlađoj od 13 godina.

Tvrtka, koju podržava Microsoft, bila je optužena da nije svojim korisnicima otkrila koji su njihovi osobni podaci pohranjeni kao i da nije imala pravnu osnovu za prikupljanje i pohranu tih podataka.

ChatGPT može odgovoriti na upite esejima, poezijom, računalnim kodom i drugim sadržajima. Njegovo puštanje u rad 2022. skrenulo je pozornost na napredak na području razvoja i primjene umjetne inteligencije te potaknulo rasprave o mogućim neželjenim posljedicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti