Procurile prve fotografije: Evo kako izgleda nova Instagramova mreža koja će konkurirati Twitteru

Već se neko vrijeme govori o Instagramovom konkurentu Twitteru, a sada smo doznali neke njegove opcije i saznali kako bi ta mreža trebala izgledati.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.05.2023. / 17:14

Instagram (Foto: Afp)

Turbulentno razdoblje u koje je upao Twitter nakon Muskova preuzimanja te društvene mreže, a koje bi se moglo smiriti dolaskom nove izvršne direktorice, pokušavaju iskoristiti konkurentske mreže. U posljednjih više od pola godina neke postojeće, ali i nove mreže poput Blueskya, Posta, Mastodonta i pokušale su iskoristiti situaciju i uzeti dio korisnika Twitteru.

Slika nije dostupna Objavljene informacije o projektu P92, novoj društvenoj mreži koju priprema Zuckerberg

Problem takvih platformi jest što na njima korisnici kreću od nule. Dakle, ponovno moraju otvarati profile, ponovno se povezivati s kontaktima te graditi svoju reputaciju od početka, iako možda na drugim mrežama imaju veliki broj pratitelja, odnosno prijatelja.

Rješenje za sve takve korisnike kojima se sviđa koncept na kojem je baziran Twitter, ali ne žele krenuti od nule, ima - Instagram. Poznato je kako u ovoj društvenoj mreži razmišljaju o novoj vrsti platforme koja će biti bazirana na tekstualnoj komunikaciji, a zahvaljujući stručnjakinji za društvene mreže Liji Haberman, napokon smo saznali kako bi Instagramov konkurent Twitteru mogao izgledati.

Ona se dokopala jednog slidea iz navodnih promotivnih marketinških materijala nove platforme (u tim se materijalima platforma spominje samo kao Instagramova nova tekstualna aplikacija za konverzaciju) koja se trenutačno razvija pod kodnim imenima P92 i Barcelona. Izgled te platforme na The Vergeu su opisali očekivanim za kombinaciju Instagrama i Twittera, a ona omogućuje objavu tekstualni zapis do 500 znakova, uz koje se mogu priložiti fotografije, videozapise i linkove.

Ono što je posebno zanimljivo i što bi ovu aplikaciju moglo izdvojiti od spomenutih konkurenata jest da se na nju korisnici mogu prijaviti s postojećim podacima za Instagram te u nju uvesti sve svoje podatke, uključujući i pratitelje i osobe koje one prate. Dakle, u njoj se ne bi startalo od nule, već sa svim postojećim podacima, a aplikacija bi trebala imati i alate za moderiranje sadržaja, odnosno korisnici će odlučivati tko će im moći odgovoriti na objave, spomenuti ih u svojim objavama, dok će profili koji su blokirani na Instagramu, ostati blokirani i na toj tekstualnoj aplikaciji.

Instagram Meta priprema novitete za Instagram koji se neće svidjeti korisnicima

Na The Vergeu spominju i element decentralizacije jer bi aplikacija trebala biti kompatibilna i s nekim drugim platformama poput Mastodona pa će tako korisnici tih aplikacija moći pretraživati korisnike, imati pristup njihovim profilima i sadržaju, ako su postavljeni na javno, odnosno moći će ih pratiti kao privatne korisnike, ako im oni to dopuste.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti