Profilne fotografije korisnika Facebooka danas su u bojama Francuske

Korisnici Facebooka iskazuju podršku žrtvama terorističkih napada u Francuskoj.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 14.11.2015. / 21:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kao odgovor na tragični napad u Francuskoj u kojem je ubijeno najmanje 129 ljudi, Facebook je svojim korisnicima omogućio da na svoje profilne fotografije dodaju vodeni žig francuske zastave kako bi podržali žrtve ovog napada koji su vodeći svjetski mediji prozvali "europskim 11-im rujnom".

Facebookov šef odjela za razvoj Messages usluge pozvao je korisnike da promjenom izgleda slike profila podrže žrtve napada. Prilikom aktivacije nove profilne slike, korisnici mogu odabrati koliko dugo žele da filter bude aktivan pa tako mogu izabrati između razdoblja od jedan sat, dan, tjedan ili duže, a sve kako bi odali počast prijateljima i obiteljima poginulih. Sličnu uslugu Facebook je omogućio sredinom lipnja ove godine kako bi podržao sklapanje istospolnih zajednica u SAD-u, kada su profilne slike korisnika bile prelivene duginim bojama. 

Mark Zuckerberg je pak na svojem zidu istaknuo kako je svim korisnicima omogućena Safety Check opcija, i to za gotovo milijardu korisnika diljem svijeta, a cilj iste je provjera stanja prijatelja koji se nalaze u napadom ugroženom području.

Ako još niste postavili novi filter, još to stignete učiniti klikom na "Try it" gumb ispod Marcusove objave niže.

Show your support for the people of Paris by temporarily updating your profile picture with this new template we created. Thank you!

Posted by David Marcus on Saturday, 14 November 2015

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti