Proizvodi nutritivno bogate varijante grickalica u kojima uživaju i najizbirljivija nepca

Smetalo me to što god da smo u dućanu pronašli imalo je dodatne, neke skrivene šećere, aditive, transmasti za koje nismo željeli da ih naša djeca konzumiraju. Stoga smo počeli doma pripremati razne vrste kruha, palačinki, tortilla, grisina, kazala je Martina.

Zimo Zimo | 24.10.2022. / 09:00

Martina Gilja, Nutri Kulti (Foto: Nova TV)

 Za uspjeh u poduzetništvu potreban je cijeli spektar znanja i vještina, ali i to da tržištu ponudimo nešto novo, nešto za čim postoji potreba i ne možemo taj proizvod tako lako naći na policama trgovina. Toga je bila svjesna poduzetnica i nutricionistica Martina Gilja koja stoji iza brenda Nutri Kulti. Svoje je znanje i vještine uspješno pretvorila u kvalitetne proizvode - ručno rađene grickalice izrađene od nutritivno bogatih sastojaka.

Na ovu je ideju došla kada je svojoj djeci htjela ponuditi zdraviju alternativu. Dok je odrastao njezin sada devetogodišnji sin Borna, htjela je da proba izvorne okuse namirnica, a u tome joj je pomogla njezina struka.

Smetalo me to što god da smo u dućanu pronašli imalo je dodatne, neke skrivene šećere, aditive, transmasti za koje nismo željeli da ih naša djeca konzumiraju. Stoga smo počeli doma pripremati razne vrste kruha, palačinki, tortilla, grisina, kazala je Martina.

Tada je za nju uslijedila još jedna životna prekretnica. Naime, ostala je bez posla, ali je imala ideju kako nastaviti dalje. Povezala se s ljudima iz jedne udruge kod kojih je vodila radionice zdravog kuhanja za djecu i odrasle.

Martina Gilja, Nutri Kulti Životne prekretnice nutricionisticu Martinu potaknule su na velike promjene

Imali smo dobre reakcije na grickalice iz kućne radinosti i došli smo na ideju da bi mogli nešto proizvoditi, ali nismo znali što točno. Sve što smo probavali nije bilo dovoljno dobro da bi plasirali na tržište, ispričala je te dodala da su nakon nekog vremena ona i suprug Josip krenuli u smjeru proizvodnje snacka za odrasle koji mogu jesti i djeca.

Najveće poteškoće su bile te da je grisina bilo i u posudici za četkice za zube, bilo je brašna na svakom koraku, naši su se koraci vidjeli u podu punom brašna, ispričao je Martinin suprug Josip. Iako su njezine grickalice bile fine obitelji i prijateljima, za profesionalnu proizvodnju hrane nije dovoljno imati samo dobru ideju i ukusan proizvod.

Nismo imali pojma o poduzetništvu. Doslovno sam upalila kompjuter i u tražilicu upisala: Kako otvoriti firmu? Imali smo nešto ušteđevine i odlučili je uložiti u otvaranje firme da možemo pokriti prve troškove, ispričala je Martina.

Sada iz njezine male manufakture u Zagrebu dolaze preukusne grickalice. Ovi nutritivno bogati i kvalitetni zalogaji ‒ keksići, frulice odnosno grisini, hrskavi snack proizvodi, koje jednako vole i stari i mladi, punog su okusa, aromatični i savršeno hrskavi. Sadrže orašaste plodove, razne sjemenke, kokosovo ili maslinovo ulje, pirovo brašno te zobene pahuljice i med, bez dodanih šećera, jaja i mlijeka, tako da će grickalice Nutri Kulti zadovoljiti i najizbirljivije.

Svaki dio proizvodnje, svaki štapić grisina, svaka loptica za keks, posebno se važu, oblikuju, slažu na pleh te peku, nakon čega ih vrijedne ruke pekarica iz ovog malog proizvodnog pogona slažu u vrećice i pripremaju za kupce.

Martina se ove godine odvažila za veći korak u poduzetništvu pa se prijavila u ''Startaj Hrvatska''. Nakon što je prošla na audiciji, iz odjela kontrole kvalitete stigao im je audit i skrenuo pažnju na nedostatke.

Iz SPAR-a smo dobili određene rokove i popis stvari koje moramo riješiti, rekla je Marina, a kada je sve s popisa dovedeno u red, pozvana je na sastanak s Helmutom Fenzlom, predsjednikom Uprave SPAR Hrvatska.

Probao sam vaše grickalice. Zaista su sjajne. Ali to i ne čudi, ipak ste po struci nutricionistica, rekao je joj je Fenzl na razgovoru te dodao: SPAR se zalaže za nutritivno bogatu prehranu. Ono što nam se ne sviđa je da naši kupci nemaju priliku isprobati vaše grickalice. Čestitam, dobrodošli u projekt Startaj Hrvatska!. Kada je izašla sa sastanka, Martina se rasplakala od sreće.

Kandidati treće sezone Startaj Hrvatska Počinje nova sezona projekta "Startaj Hrvatska"

Pravi izazov tek je uslijedio nakon što je Martina čula narudžbu SPAR-a.

SPAR Hrvatska će od vas naručiti: 2.000 komada zobenih kuglica s brusnicom, 2.000 pirovih frulica s maslinovim uljem, 2.000 komada pirovih frulica s kurkumom te 5.000 komada krekera sa sjemenkama, rekla joj je Žana Lovrić.

Ukupno 11.000 komada proizvoda nije ni približna količina na koju je Martina računala, pa je presretna izašla iz SPAR-ovog centralnog skladišta.

Mislim da nećemo spavati dok se sve ne proizvede, kazala je Martina, a sada se njezine zdrave grickalice nalaze na policama u odabranim trgovinama INTERSPAR i SPAR Hrvatska. Ondje možete pronaći četiri vrste grickalica: Grisini - Pirova frulica Kurkuma; Grisini ‒ Pirova frulica Ekstra djevičansko maslinovo ulje; Zobene bombice i Hrskavi snack.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti