Prvi pogled na službenu verziju Huaweijevog P50 mobitela: "Podići ćemo mobilno fotografiranje na novu razinu"

Iako Huawei tijekom svojeg prijenosa uživo na internetu nije predstavio nove mobitele, već se fokusirao na novi operativni sustav Harmony OS, tijekom prezentacije su pustili kadrove nove P50 serije mobitela. Prema onom što je vidljivo, bit će to još jedna serija s izrazito moćnim setom kamera.

Branimir Vorša | 03.06.2021. / 11:45

Huawei tijekom predstavljanja svojeg novog operativnog sustava Harmony OS nije službeno predstavio nove mobitele, ali su omogućili prvi pogled na svoj nadolazeći P50 smartphone uređaj. Informacija osim izgleda mobitela i rasporeda kamera zasad je premalo, a iz Huaweija nisu naznačili kad bi isti mogao biti predstavljen te kolika će mu biti cijena.

Iako smo već pisali o neslužbeno procurjelim konceptima nove Huaweijeve serije P50 uređaja, ono što se moglo vidjeti tijekom prezentacije raščistilo je o kakvom rasporedu kamera će biti riječ. Neslužbene najave pogodile su generalni oblik izbočine za kamere, no raspored kamera i bljeskalica baš i nisu.

Vidljivo je i da je Huawei nastavio suradnju s Leicom za optiku svojih mobitela.

Koji model iz nove serije je prikazan nije otkriveno, no vrlo vjerojatno je riječ o standardnom P50 modelu, a već je poznato da je P serija dolazila i u Lite verziji te Pro (i Ultra u Kini) verzijama. Vjerujemo da će i ova serija slijediti sličan trend, a to znači da će i raspored, a možda i količina kamera isto tako biti drugačija kod svakog modela.

Ono što iz Huaweija tvrde jest da će "podići mobilno fotografiranje na novu razinu". Obzirom na set kamera u prethodnoj seriji, pogotovo Pro verziji, njihovu tvrdnju ne bi trebalo odbaciti. No, to je nešto čemu se entuzijasti mogu veseliti u nadolazećem periodu.

Richard Yu iz Huaweija je tijekom prezentacije uživo naveo samo da će P50 biti "laganog dizajna", no nije potvrdio hoće li se u njemu naći i novi Harmony OS operativni sustav.

Najvažnije pitanje sad je kad bi taj smartphone uređaj mogao biti dostupan na tržištu, no iz Huaweija su samo rekli da pokušavaju utvrditi kako da učine ovaj odličan proizvod dostupan svima, što god da to značilo.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti