Prvi znakovi povratka u normalu: IFA se vraća u starom izdanju - uz pregršt izlagača i posjetitelja

Iako je do IFA Berlin još nekoliko mjeseci, čini se kako bi to mogla biti prva velika tehnološka konferencija u "starom izdanju".

Martina Čizmić | 16.04.2021. / 10:05

IFA (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sajam elektronike IFA, koji se svake godine održava u Berlinu, jedan je od rijetkih sajmova koji se prošle godine održao uživo. Doduše s ograničenim brojem posjetitelja i izlagača, no ipak nije bio otkazan poput mnogih drugih.

Sad su se iz IFA-e oglasili i najavili potpuni povratak u normalu. Točnije, IFA će se ove godine održati od 3. do 7. rujna bez ograničenja broja posjetitelja i izlagača.

IFA Berlin je jedinstven događaj u svojoj dubini i širini pokrivanja globalne tehnološke industrije - od strartupova do najvećih brendova na svijetu, istaknuo je Martin Ecknig iz Messe Berlin. Poruka koju dobivamo iz industrije jasna je i glasna - spremni su ponovno se susresti uživo.

Iako su odlučni održati IFA sajam uživo, organizatori ističu kako su u stalnom kontaktu s zdravstvenim vlastima te će se pobrinuti da ni u jednom trenutku sigurnost i zdravlje posjetitelja ne budu ugroženi.

Kao i uvijek, brinemo se da naši posjetitelji i izlagači budu sigurni. Globalna kampanja cijepljenja se zahuktava, a stroga zaključavanja popuštaju - to nam daje nadu da ćemo moći pozvati cijeli svijet da dođe u Berlin u rujnu na IFA 2021., istaknuo je izvršni direktor IFA Jens Heithecker. Naravno, uz sve predostrožnosti kako bismo osigurali zdravlje svih posjetitelja, ne očekujemo da će IFA Berlin 2021. postavljati bilo kakve nove rekorde. No trend je jasan - IFA Berlin vraća se u punom sjaju.

Uz povratak u normalu, iz IFA-e najavljuju i dva nova događaja u sklopu sajma - Tech Up for Women, inovativnu konferenciju namijenjenu ženama u poslovnom svijetu, te Berlin Photo Week, kreativniji dio IFA-a koji će obuhvatiti predstavljanja novih proizvoda, ali i događanja po cijelom gradu.

Ako je vjerovati interesu i 80 posto rezerviranih izlagačkih prostora, čini se kako bismo od jeseni ponovno mogli uživati u velikim tehnološkim konferencijama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti