Qualcomm najavio Clear Sight tehnologiju dvostruke kamere

Jesu li dvostruke kamere budućnost pametnih telefona?

Monika Nožić Monika Nožinić | 15.09.2016. / 13:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Qualcomm je razvio sustav dvostruke kamere koji će moći koristiti svi proizvođači koji u svoje "pametne" telefone ugrađuju procesore Snapdragon 820 i 821. Namjera kompanije je pojednostaviti posao proizvođača kojima preostaje samo ugradnja već razvijenog sustava.

Svoj sustav dvostruke kamere Qualcomm je nazvao Clear Sight, a radi nešto drugačije od sustava koji koristi iPhone 7 Plus. Umjesto da drugu kameru koristi za poboljšano zumiranje, Qualcommova druga kamera služi za poboljšavanje kvalitete fotografije, posebno u uvjetima slabog osvjetljenja.

Sustav to čini kombiniranjem standardnog senzora za boju sa "crno-bijelim" senzorom, koji snima više detalja. Zahvaljujući dodatnim detaljima, sustav dvostruke kamere donosi poboljšanu oštrinu fotografiju, a na isti način funkcioniraju i kamere Huaweija P9.

Dvije stražnje kamere postaju sve popularnije zahvaljujuću LG-jevim i Huaweijevimpametnim telefonima, a taj sustav posjeduje i nedavno predstavljeni Appleov iPhone 7 Plus pa nema sumnje da će interes kupaca za ovakvim uređajima u budućnosti biti sve veći.

Izvor: Ubergizmo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti