Kompanija Microsoft odlučila je smanjiti cijenu svoje konzole Xbox One na samo 226 eura, što predstavlja treće pojeftinjenje u samo dva mjeseca.

Promjena cijene konzole dolazi uoči skore objave novog Xbox One S koji će u prodaju biti pušten 2. kolovoza. U cijenu od 226 eura Xbox One doći će opremljen s 500 GB memorije i igrama Gears of War: Ultimate Edition, Quantum Break, Forza Motorsport 6, Rise of the Tomb Raider i Rare Replay.

Jeftiniji Xbox One najprije će se moći kupiti na stranicama poput Amazona, a nova vrijednost zadržat će se do isteka zaliha.

U usporedbi sa Sonyjevim PlayStationom 4, Xbox One se nije pokazao uspješnim i dok je Sony prodao gotovo 40 milijuna primjeraka konzole, Microsoft svoje podatke krije, iako je EA objavila da je u siječnju taj broj iznosio 19 milijuna.

S druge strane, nova verzija S bit će 40 posto manja, a od klasične Xbox One konzole razlikovat će je redizajnirani hardver. Također, Microsoft za sljedeću godinu priprema konzolu Xbox Scorpio pa je malo vjerojatno da će se nastaviti proizvodnja One konzole.