U prvom tromjesečju tekuće godine, bilježi se porast od 16,49% broja priključaka širokopojasnog pristupa Internetu, ističe HAKOM.

Broj priključaka na kraju prvog tromjesečja 2011. godine iznosio je preko 828,000, odnosno 16.39 posto više nego u istom razdoblju lani.

'Za dinamiku razvoja tržišta širokopojasnog pristupa Internetu i povećanje broja korisnika najzaslužniji su omjer cijena i usluge, porast korištenja Interneta u općem smislu, povećana dostupnost Interneta i stalno rastuća svijest korisnika o Internetu kao izvoru poslovnih informacija, zabavnih i ostalih sadržaja' - istaknuto je na stranicama HAKOM-a.

Osim povećanja internetskih priključaka, na tržištu pokretnih komunikacija, Tele2 je zabilježio najveći rast odnosno povećao je svoj udjel na tržištu za 34,33 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Također sve više se traži podatkovni promet pa je tako HAKOM zabilježio porast broja priključaka širokopojasnog Interneta na mobilnim uređajima, odnosno na kraju prvog tromjesečja bilo ih je 335,233 što je za 24,58 više nego prošle godine. Tome u prilog idu vodeći mobilni operateri te njihovo natjecanje na tržištu mobilnog biznisa što se vidi iz podataka da je u Q1 preneseno preko 200 tisuća brojeva iz jedne mreže u drugu.

Via HAKOM

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju