Razerova cloud konzola uskoro stiže na tržište

Konzola dolazi s odličnim hardverom za koji je potrebno izdvojiti 400 dolara, odnosno 600 ako želite i podršku za 5G.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.01.2023. / 09:35

Razer Edge (Foto: Razer)

Prije nekoliko mjeseci Razer je predstavio svoju cloud konzolu za videoigre, a iz ove kompanije sada su napokon objavili datum početka prodaje njihova uređaja. Razer Edge u SAD-u će se moći kupiti već od 26. siječnja i bit će dostupan u dvije verzije. Osnovna verzija stajat će 399 dolara te ima podršku za WiFi, dok je za 200 dolara više dostupna verzija koja će imati podršku i za 5G i napravljena je u partnerstvu s mobilnim operaterom Verizonom.

Logitech G Cloud Logitech službeno predstavio dlanovnu konzolu G Cloud

Iako su danas mnogima pametni telefoni i tableti omiljeni gadgeti za igranje, posljednjih godina ponovno je porasla popularnost dlanovnih konzola, odnosno posebnih uređaja namijenjenih prvenstveno igranju videoigara.

Osim Nintenda i njegova Switcha na kojem se igre, osim na TV ekranu, mogu igrati i na malom ekranu na kontroleru, dostupna je i Valveova konzola Steam Deck, Logitechova G Cloud itd. Edge dolazi s predinstaliranim streaming servisima poput Nvidijinog GeForce Now i Xbox Cloud Gaminga, a na uređaju se, naravno, mogu igrati i igre za Androide. Također, na njegovom se ekranu mogu streamati i igre s osobnih računala putem aplikacije Steam Link.

Razerova konzola dolazi s AMOLED ekranom dijagonale 6,8 inča rezolucije 2400x1800 piksela i frekvencijom osvježavanja od 144Hz. Pokreće je Qualcommova platforma za videoigre Snapdragon G3x Gen 1, dolazi s 8GB RAM-a i 128GB SSD-a, kao i s dodatnim utorom za microSD kartice s kojim se dodatno može proširiti prostor za pohranu te s 5000 mAh baterijom.

Slika nije dostupna Valve će isporučiti sve naručene konzole Steam Deck do kraja godine

Konzola se isporučuje s Kishi V2 Pro kontrolerom (koji se može odvojiti od samog uređaja), a sadrži i dvije tipke koje se mogu programirati.

Izvor: Cnet


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti