Razer predstavio dlanovnu igraću konzolu

Veliki ekran, snažan procesor i odvojivi kontroleri za igranje najvažnije su specifikacije Razer Edgea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.10.2022. / 09:26

Razer Edge (Foto: Razer)

Iako se činilo kako uz mobilne uređaje više nema potrebe za posebnim dlanovnim igraćim konzolama, u praksi se pokazalo kako potražnja za posebnim mobilnim gamerskim hardverom itekako postoji. To najbolje možemo vidjeti na primjeru Nintendova Switcha i Steam Decka, konzolama koje su iznimno popularne među gamerima, a uskoro na tržište dolaze i novi konkurenti.

Logitech G Cloud Logitech službeno predstavio dlanovnu konzolu G Cloud

O Logitechovom G Cloudu nedavno smo pisali i ta konzola uskoro dolazi na tržište, a sada je dlanovnu konzolu predstavio i Razer. Njihova je konzola malo skuplja od Logitechove (za 50 dolara te stoji 399 dolara), no zato su njene specifikacije puno bolje. Razer Edge dolazi s AMOLED ekranom dijagonale 6,8 inča rezolucije 2400x1800 piksela frekvencije osvježavanja 144 Hz. Konzolu pokreće Snapdragon G3x Gen 1 čipset koji je Qualcomm napravio specijalno za ovaj tip uređaja, ima 8GB memorije, 128GB prostora za pohranu te utor za microSD memorijsku karticu. Podrška za WiFi se podrazumijeva, a kompanija planira predstaviti i verziju s podrškom za 5G. Naravno, taj bi model trebao biti skuplji.

Na konzolu se mogao streamati lokalne PC igre putem aplikacije Steam Link, a ima i podršku za druge servise poput Nvidia GeForce Now i Xbox Cloud Gaming te, kako je riječ o uređaju koji pokreće Android (verzija 12), na nju se mogu preuzeti i igrati igre s Googleova Play Storea.

Slika nije dostupna Valve planira više generacija svoje dlanovne konzole Steam Deck

Osim dijela s ekranom, konzola ima i još jedan dio koji se može odvojiti od ekrana - riječ je o kontroleru Razer Kishi V2 Pro, naprednijoj i boljoj verziji Kishi V2 gamepada za pametne telefone. S prednje strane nalazi se web kamera rezolucije 5MP te konzola ima opciju za streamanje uživo. Treba spomenuti i dva zvučnika, mikrofon te na odvojenom dijelu s kontrolerima, 3,5 mm izlaz za slušalice.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti