Richard Branson posjetio zračnu luku Antonov i rekao da je spreman pomoći u izgradnji nove verzije najvećeg zrakoplova na svijetu

Britanski milijarder želi Ukrajini pomoći u izgradnji novog najvećeg zrakoplova na svijetu.

Branimir Vorša | 30.06.2022. / 12:48

Richard Branson ispred uništenog An-225 na aerodromu u Hostomelu
Richard Branson ispred uništenog An-225 na aerodromu u Hostomelu (Foto: @AlexKhrebet/Platforma X)

Britanski milijarder i poduzetnik Richard Branson posjetio je zračnu luku Antonov, mjesto jednog od najžešćih napada od početka ruske invazije na Ukrajinu, kako bi razgovarao o popravku oštećene piste i vidio olupinu najvećeg teretnog zrakoplova na svijetu, priopćile su lokalne ukrajinske vlasti.

Sam Branson je na svojem Twitter profilu objavio da je bio u posjetu Ukrajini te da se sastao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, kao i da je posjetio neka mjesta uništena u ruskim napadima. Njegova tvrtka Virgin objavila je vijest o posjetu na svojoj web stranici, kao i to da je posjetio zračnu luku Antonov.

David Arakhamia, zamjenik ukrajinske stranke Sluga narodu, na svom je Telegram kanalu objavio slike Bransona, koji je osnovao brojne tvrtke uključujući i Virgin Galactic, u posjetu zračnoj luci, koja se nalazi u Hostomelu, u blizini Kijeva.

Arakhamia je rekao da je osnivač Virgina "izrazio svoju spremnost pomoći" kako u obnovi zračne luke, tako i u izgradnji nove verzije Antonov An-225 Mrije, najvećeg teretnog aviona na svijetu, koji je uništen tijekom žestokih borbi u veljači.

Slika nije dostupna VIDEO Objavljena snimka: Ovako izgleda potpuno uništen najveći zrakoplov na svijetu

An-225 je korišten za transport humanitarne pomoći diljem svijeta i mogao je u bilo kojem trenutku prenijeti čak 250 tona tereta. Bio je to simbol nacionalnog ponosa u Ukrajini, a njegovo uništenje izazvalo je jednako velik bijes Ukrajinaca.

Tuga je tako neopisiva. Upravo sam shvatio da sam prije točno dva mjeseca otišao na svoje posljednje poslovno putovanje. Letio sam na Mriji, rekao je za Reuters pilot Dmijtro Antonov nakon što je taj zrakoplov uništen u ruskim napadima.

Ruski okupatori mogu uništiti sve, ali nikad san. Već radimo na projektu izgradnje novog zrakoplova, rekao je Arakhamia i dodao da je Branson bio ugodno šokiran viđenim optimizmom.

Alexander Khrebet, reporter ukrajinskog lista ZN, također je podijelio slike Bransonova posjeta na Twitteru.

 

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti