Riješen misterij tajanstvenog objekta na tamnoj strani Mjeseca: "To je toliko neoduševljavajuće, da je zapravo briljantno"

Nakon mjesec dana od otkrića misterioznog objekta na tamnoj strani Mjeseca, Kinezi su otkrili o čemu je zapravo riječ.

Branimir Vorša | 09.01.2022. / 08:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kineski rover napokon se uspio približiti misterioznom objektu čudnog oblika koji je prošle godine uočen na tamnoj strani Mjeseca. Objekt otad na internetu prozvan misterioznom kućicom.

Fotografiju sivog objekta oblika kocke na mjesečevom horizontu objavio je Our Space, kanal povezan s Kineskom nacionalnom svemirskom agencijom (CNSA), ranije u prosincu prošle godine.

Fotografiju je napravio kineski rover Yutu-2 u velikom krateru Von Karman. Tad je priopćeno da će roveru biti potrebna dva do tri mjeseca kako bi došao do tog objekta.

Kako se Yutu-2 približavao objektu, korisnici interneta su prozvali objekt "misterioznom kućicom", no sugerirali su da je možda riječ i o izvanzemaljskoj bazi na Mjesecu ili Mjesečevoj palači.

Prava istina otkrivena je u petak, kad je Our Space otkrio snimku izbliza koja je pokazala da je riječ o običnom kamenu, koji leži na rubu kratera. Kamen međutim svejedno ima specifičan oblik, a tim koji upravlja Yutu-2 roverom nazvao ga je Zecom od žada (Jade Rabbit).

Slika nije dostupna Što su to Kinezi otkrili na tamnoj strani Mjeseca?

Snimke s tamne strane Mjeseca Kinezi objavili nove fotografije "čudne" površine tamne strane Mjeseca

To je toliko neoduševljavajuće, da je zapravo briljantno, poručio je putem Twittera Andrew Jones, novinar koji prati kineski svemirski program.

Rover Yutu-2 sletio je na Mjesec 2019. godine u sklopu kineske Change-4 misije. To je prvi rover koji istražuje stranu Mjeseca nevidljivu s površine Zemlje.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti