RIM prodaje svoje proizvodne pogone?

U razgovoru s novinarima njemačkog Die Welta, CEO Research in Motiona (RIM), Thorsten Heins, najavio je mogućnost realizacije nekih, do prije par godina nezamislivih strateških odluka koje uključuju mogućnost prodaje RIM-ovih proizvodnih pogona ili mogućnost licenciranja BlackBerry OS-a te Messenger platforme.

Zimo Zimo Ante Malenica | 21.01.2013. / 15:47

RIM prodaje svoje proizvodne pogone?

U razgovoru s novinarima njemačkog Die Welta, CEO Research in Motiona (RIM), Thorsten Heins, najavio je mogućnost realizacije nekih, do prije par godina nezamislivih strateških odluka koje uključuju mogućnost prodaje RIM-ovih proizvodnih pogona ili mogućnost licenciranja BlackBerry OS-a te Messenger platforme. Ipak, iz RIM-a poručuju kako su sve opcije još uvijek na razmatranju i kako nema potrebe za naglim odlukama.

“Glavna stvar je sada uspješno predstaviti Blackberry 10, a onda ćemo vidjeti”, riječi su Heinsa koji očigledno prvo želi vidjeti kako će njihov novi OS biti prihvaćen u poslovnim vodama. Ipak, ove izjave su novi korak naprijed u smjeru ranijih glasina kako bi se RIM mogao podijeliti na dvije kompanije od kojih bi ona koja bi se bavila proizvodnjom mobilnih uređaja našla novog vlasnika, dok bi RIM za svoje proizvodne potrebe našao vanjskog partnera što je danas ionako učestala praksa.

30. siječanj je datum nakon kojeg će mnoge stvari biti jasnije, no ako je vjerovati dobroj suradnji razvijatelja aplikacija i RIM-a (što je jedan od temeljnih stupova kvalitetne mobilne platforme), postoje indicije za svijetlu budućnost posrnulog mobilnog diva.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti