Robot koji je razvila Hasegawa grupa u Tokiju na institutu za tehnologiju, može razmišljati, učiti i sam djelovati pomoću umjetne inteligencije.

Živimo u vremenu kada ljude u tvorničkim pogonima zamjenjuju roboti, no da li je to dobro ili nije? Neki smatraju da nije, no neki smatraju kako trebamo robotima dati da rade stvari umjesto ljudi kako bi se oni sami mogli posvetiti razvoju tehnologije.

Ovaj robot koristeći tehnologiju zvanu 'samorepliciranje neuronske mreže' ili SOINN može razmišljati kao čovjek kada radi nešto što nikad prije nije radio, odnosno može donijeti razumne odluke bazirane na prijašnjim iskustvima.

U eksperimentu iz videa, robot može riješiti problem odlučivanja koje akcije treba poduzeti i kojim redoslijedom. Robotu će biti naređeno da izlije čašu vode, rashladi ju i da je da osobi. Robot će se odlučiti kako to učiniti uz utjecaj okoline u kojoj se nalazi.

Sam robot s vremenom postaje pametniji na temelju svojih osjetila koja su u obliku vizuala, zvuka i raznih podataka koje prima iz drugih izvora uključujući i internet i znanja, te iskustva drugih robota.

Via Diginfo