Rujan za novitete: Apple početkom idućeg mjeseca predstavlja novi iPhone

Na isti dan kao i prošle godine - 9. rujna - Apple će, prema 'insajderskim' informacijama upriličiti još jedan event na kojem će javnosti predstaviti nove uređaje.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 08.08.2015. / 09:58

Rujan za novitete: Apple početkom idućeg mjeseca predstavlja novi iPhone

Na isti dan kao i prošle godine - 9. rujna - Apple će, prema "insajderskim" informacijama upriličiti još jedan event na kojem će javnosti predstaviti nove uređaje. 

Novi modeli iPhone 6 i iPhone 6 Plus lansirani su upravo na navedeni datum 2014. godine, a ove godine će "nositelj" eventa biti novi iPhone 6S. Za sada iz Applea nisu potvrđene, ali ni demantirane informacije koje prenose brojni tehnološki mediji, što je gotovo uvijek znak da su priče iz "dobro obaviještenih izvora" u pravilu točne. Iako još nije definirano ni da će se novi iPhone "numerirati" kao 6S internet je prepun navodnih fotografija novog modela, kućišta, zaslona... Ni kada je u pitanju spomenuti model Apple nije odaslao nikakve negacijske signale, tako da doista možemo očekivati kako jesen donosi novosti.

Appleov iPhone 6S trebao bi imati novi, brži a9 procesor, Force Touch tehnologiju, bolju kameru i vjerojatno još poneki poboljšani detalj. Ali, priča za koju se piše scenarij i koja bi kulminaciju trebala doživjeti 9. rujna neće se zaustaviti samo na novom modelu iPhonea, iako će biti bazirana na njemu. Naime, Apple će navodno predstaviti i novi Apple TV "set-top box", koji je trebao "oživjeti" prošlog lipnja, ali se nije dogodilo. Tu je i toliko očekivani iPad Pro, čija bi premijera također trebala biti odrađena 9. rujna a koji bi trebao imati zaslon dijagonale 12.9 inča. Dakle, ljubitelji Applea i svega što ide uz to, strpite se još mjesec dana, a onda kreće vruća jesen... 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti