S novom generacijom telefona, iPhone se približava dizajnu iz snova

Poznati insider mobilne industrije objavio je nove informacije oko nadolazeće generacije Appleovih telefona.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.06.2024. / 12:15

Tim Cook (Foto: Afp)

Još je nekoliko mjeseci ostalo do predstavljanja nove generacije iPhonea, a kako se to vrijeme bliži, sve je više glasina oko Appleovih planova. Nova generacija donijet će i nove dijagonale ekrana na modelima iz serije Pro, napredne kamere i novi termalni dizajn koji bi trebao spriječiti pregrijavanje telefona. Također, dugo vremena govori se i o softverskim promjenama i novitetima te će u nadolazećoj generaciji operativnog sustava za mobilne uređaje Apple implementirati i umjetnu inteligenciju, o čemu bi više trebali saznati sljedeći tjedan.

Tim Cook Apple priprema potpuno drukčije računalo koje će biti skupo čak i za njihove standarde

Što se iPhonea 16 tiče, poznati analitičar mobilne industrije koji se do sada dokazao s brojnim točnim glasinama i najavama Ice Universe na platformi X objavio je jednu zanimljivost - model Pro (vjerojatno i Pro Max) imat će još tanje rubove oko ekrana. Naglasio je kako trenutačno najtanje rubove oko ekrana ima Samsungova posljednja generacija Galaxyja S24, što će se s dolaskom novog iPhonea promijeniti tako da će Apple postaviti rekord po pitanju najtanjeg ruba oko ekrana na tržištu pametnih telefona i približiti se dizajnu iz snova. Uže rubove Apple bi trebao postići korištenjem nove tehnologije nazvane Border Reduction Structure (BRS) koja, kako se ranije govorilo, donosi i različite izazove u proizvodnji, no čini se kako je kompanija te izazove ipak uspješno savladala.

Ice Universe je objavio i fotografiju na kojoj je usporedio modele iPhone 16 Pro Max i iPhone 15 Pro Max te je naglasio kako su uži okviri “po njegovom ukusu”, no napisao je kako bi tzv. dynamic island u vrhu ekrana trebao biti smanjen.

Aktualna generacija iPhonea dostupna je s dvije veličine ekrana - iPhone 15 i 15 Pro dolaze s ekranima dijagonale 6,1 inč, dok dijagonala modela Plus i Max iznosi 6,7 inča. Dok će obični modeli iPhonea zadržati te dijagonale, Pro modeli sada će imati još veće ekrane. Model 16 Pro trebao bi imati 6,3-inčni ekran, a spominje se kako bi model Pro Max mogao imati 6,9-inčni ekran, a to povećanje ekrana bit će omogućeno, među inim, i smanjenjem okvira oko ekrana.

Apple Prijavljeni patent otkrio Appleove planove: Više se nećete morati brinuti oko ogrebotina na ekranima

Osim što Apple želi smanjiti rubove oko ekrana, tvrtka želi napraviti i što tanje telefone te, prema ranijim glasinama, rade na razvoju modela iPhone Slim. Takav iPhone, koji bi navodno mogao biti još skuplji i od modela iPhone Pro Max, ne treba očekivati ove godine, već bi ga Tim Cook mogao predstaviti u rujnu 2025. godine. Podsjetimo, nedavno je predstavljen i najtanji iPad do sada, model iPad Pro tanak samo 5,1 mm, a bit će zanimljivo vidjeti koliko će tanak biti Slim model njihova telefona.

Izvor: Forbes

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti