Samo godinu dana od osnivanja, Porsche Digital Croatia postao je jedan od najboljih poslodavaca u Hrvatskoj

Porsche Digital Croatia osnovali su Infinum, kompanija koja je proglašena najboljim poslodavcem u kategoriji velikih tvrtki i Porsche Digital.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.12.2021. / 09:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nedavno istraživanje koje je proveo MojPosao pokazalo je kako najbolji poslodavci pretežno dolaze iz IT industrije. U kategoriji velikih kompanija titulu je odnio Infinum, među srednjim tvrtkama Q agency, najbolji poslodavac među malim tvrtkama je Ars Futura, dok je najbolje plasirana nova tvrtka također iz IT sektora - Porsche Digital Croatia, koju su osnovali Infinum i Porsche Digital.

Ono što je posebno zanimljivo je da je ova tvrtka osnovana prije samo godinu dana i, osim priznanja Best new entry, proglašena je i u top 3 Najbolja poslodavca u 2021. godini te je zauzela drugo mjesto u kategoriji malih tvrtki.

Tim u Porsche Digital Croatia čine stručnjaci za dizajn i razvoj softvera, obradu podataka, umjetnu inteligenciju i strojno učenje, a u zagrebačkom razvojnom centru rade na digitalnim proizvodima koji su orijentirani na unaprjeđenje procesa unutar Porschea i poboljšanje korisničkog iskustva. Među inim, PD Croatia analizira i obrađuje podatke iz Porsche vozila s ciljem dobivanja vrijednih saznanja koja će pomoći u unaprijeđenju vozačkog iskustva, optimizaciji sustava, ali i donošenju strateških odluka. Ostali zanimljivi projekti uključuju mobilnu aplikaciju My Porsche koja kupcima omogućava praćenje raznih karakteristika automobila, poput potrošnje ili punjenja te online platformu za kratkoročni i dugoročni najam Porsche automobila.

Osvojiti dvije nagrade u prvoj godini sudjelovanja u Istraživanju zadovoljstva zaposlenika ogromno je postignuće. Kako smo osnovani usred pandemije, jedan od velikih izazova bio je razviti poticajno radno okruženje u kojem ljudi mogu raditi na zanimljivim projektima i u tome naći smisao, ali ujedno se i dobro osjećati na poslu. Drago nam je što su zaposlenici ocijenili međuljudske odnose, osobni rast i razvoj, komunikaciju i radne uvjete u Porsche Digital Croatia izvrsnima. Često i od novih kolega čujemo kako su ih upravo ove stvari najviše oduševile prilikom dolaska u firmu, izjavila je Nives Božić, HR managerica u PD Croatia, dodajući kako im je ovo priznanje još draže jer dolazi od samih zaposlenika i to u prvoj godini postojanja kompanije.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti