Najbolji poslodavci u 2021. godini dolaze iz IT industrije

Uz visoke plaće, bonuse i moderne gadgete, tvrtke nude veliku fleksibilnost radnog vremena i lokacije rada, dodatne mogućnosti edukacije, odlaske na konferencije i slično.

Martina Čizmić | 09.12.2021. / 16:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najbolji poslodavci prema anonimno istraživanju koje provodi MojPosao, ove godine dolaze mahom iz IT industrije. Kako je objavljeno prilikom dodjele nagrada, u istraživanju je sudjelovalo čak 7100 zaposlenika u 75 tvrtki, a ukupna ocjena tvrtki koje su sudjelovale u istraživanju je 3,34 od 4.

Tako su u kategoriji velikih tvrtki titulu najboljeg odnio je Infinum, među srednjim tvrtkama Q agency, dok je najbolji poslodavac među malim tvrtkama Ars Futura.

Slika nije dostupna Domaća softverska tvrtka svrstana uz top 5 posto IT kompanija na svijetu po zadovoljstvu zaposlenika

Slika nije dostupna Ivan Đikić, Infinum Academy: Polaznicima pružamo jedinstvenu priliku da nauče vrijedna znanja koja su tražena na tržištu rada

Tome treba pridodati i da je najbolje plasirana nova tvrtka (koja do sad nije sudjelovala u istraživanju), također iz IT sektora - Porsche Digital Croatia.

Prilikom predstavljanja rezultata istaknuto je kako su tvrtke najbolje ocjene dobile u kategorijama "posvećenost poslu" i "izazovnost radnih zadataka", dok su najlošije u kategorijama "osobni rast i razvoj" te "organizacija rada".

Zanimljivo, da su nemotivirani za rad, odgovorilo je samo tri posto ispitanika.

Činjenica da su za najbolje poslodavce izabrane tvrtke iz IT sektora, ne bi trebala iznenaditi. Upravo se te tvrtke "bore" s nedostatkom kvalitetnih zaposlenika te su davno prepoznale kako se moraju potruditi i ponuditi zaposlenicima i više no što bi oni mogli očekivati od njih, kako bi ih zadržali i privukli nove.

Uz visoke plaće, bonuse i moderne gadgete, tvrtke nude veliku fleksibilnost radnog vremena i lokacije rada, dodatne mogućnosti edukacije, odlaske na konferencije i slično. 

S obzirom na to da se IT sektor razvija velikom brzinom i traži nove ljude, za očekivati je da će se ovakav trend nastaviti i u (barem bliskoj) budućnosti. 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti