Samsung i Microsoft predstavili uređaj za mješovitu stvarnost – Samsung HMD Odyssey

Da biste iskusili mješovitu stvarnost, nije potrebno instalirati dodatne programe. Dovoljno je izvaditi Samsung HMD Odyssey iz kutije i priključiti na računalo.

Martina Čizmić | 04.10.2017. / 15:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je već ranije napravio korak prema virtualnoj stvarnosti sa svojim uređajem Gear VR, a sad u suradnji s Microsoftom predstavlja uređaj za mješovitu stvarnost – Samsung HMD Odyssey.

Samsung HMD Odyssey uređaj je visokih performansi koji, poput svih naših proizvoda, pruža značajnu inovaciju životima naših korisnika, izjavio je YG Choi, viši potpredsjednik Odjela PC Business Team tvrtke Samsung Electronics te dodao: Dizajniran u partnerstvu s Microsoftom, Samsung HMD Odyssey korisnicima otkriva najnovije granice Windows mješovite stvarnosti, koja ih uvodi u vodeće novo iskustvo virtualne stvarnosti u industriji.

Dvostruki 3.5-inčni AMOLED zaslon omogućava vidno polje od 110 stupnjeva za potpuno virtualna iskustva. Dolazi s AKG slušalicama koje pružaju 360° Spatial Sound, a ugrađeni mikrofon daje mogućnost korisnicima da i bez skidanja „kacige“ mogu razgovarati s ostalim igračima.

Iskustvo Windowsove mješovite stvarnosti s uređajem Samsung HMD Odyssey stvoreno je kako bi korisnicima omogućilo uživanje i uporabu čim se izvadi iz kutije. Nije potrebno instalirati nikakve dodatne senzore za pokret, već ga je dovoljno samo priključiti na osobno računalo i pokrenuti. Zbog mogućnosti sveobuhvatnog praćenja položaja korisnici nisu limitirani na ograničeni prostor tijekom svog iskustva u virtualnoj stvarnosti.

Samsung HMD Odyssey dolazi sa Six Degrees of Freedom (6 DOF) senzorima koji dopuštaju intuitivno i prirodno kretanje čime se stvara osjećaj stvarnog okruženja. S prilagodljivim kontrolnim kotačićem Samsung HMD Odyssey dizajniran je tako da pruža udobno i podesivo prianjanje.

Sretni smo što se Samsung HMD Odissey pridružuje Windows obitelji uređaja za mješovitu stvarnost. Riječ je o nevjerojatnu proizvodu koji predstavlja još jedan važan korak na putovanju mješovite stvarnosti na kojem se mi u Microsoftu nalazimo. Tim u Samsungu uređajem Samsung HMD Odyssey stvorio je uređaj Windows Mixed Reality koji će oduševiti naše obožavatelje željne uživanja u svijetu mješovite stvarnosti u blagdanskom razdoblju koje je pred nama, izjavio je Alex Kipman, stručni suradnik tvrtke Microsoft.

Samsung HMD Odyssey dolazi s AKG slušalicama i nizom mikrofona za glasovno upravljanje te dva kontrolora pokreta. Nešto kasnije ove godine bit će dostupan u SAD-u, Kini, Koreji, Brazilu i Hong Kongu, a prednarudžbe samo za SAD započele su 3. listopada 2017. po cijeni od 499,99 dolara (oko 3200 kuna).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti