Samsung obustavlja razvoj netbooka, fokusira se na ultraportabilna računala

Netbook računala izgleda da su već doživjela svoj vrhunac, a pojavom novih ultra portabilnih računala i tableta polako postaju povijest.

Zimo Zimo Zimo | 25.11.2011. / 14:37

Samsung obustavlja razvoj netbooka, fokusira se na ultraportabilna računala

Netbook računala izgleda da su već doživjela svoj vrhunac, a pojavom novih ultraportabilnih računala i tableta polako postaju povijest.

U mailu koji je Samsung slao svojim partnerima istaknuto je kako kompanija obustavlja daljnju proizvodnju i produkciju novih netbooka sa prvim kvartalom sljedeće godine, prenosi Engadget.

U mailu Samsung je istaknuo novu strategiju za 2012. gdje će prestati sa razvojem 10.1 inčnih proizvoda, dakle netbooka, u prvom kvartalu sljedeće godine, u korist ultraportabilinih 11.6 i 12 inčnih računala koji će biti objavljeni sljedeće godine.

Nigdje nije navedeno da će zapravo ultraportabilna računala biti samo veća verzija netbooka sa jeftinijim procesorima kao što je Cedar Trail, piše Engadget.

Neki od ljudi koji su komentirali članak ističu kako je 11.6 inča minimalna veličina zaslona na kojoj je moguće normalno raditi, te kako je 10.6 inča premala i ima neobične rezolucije ekrana.

Što vi mislite o netbooku i njegovoj budućnosti? Smatrate li da je to premalo računalo za rad?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti