'Odyssey 3D' omogućuje 3D gaming bez naočala

Na sajmu Gamescom 2024, Samsung će omogućiti posjetiteljima da iz prve ruke isprobaju nove uređaje.

Martina Čizmić | 21.08.2024. / 14:21

Samsung Odyssey 3D (Foto: Samsung)

Svaki gamer zna da je iskustvo 3D gaminga nešto posebno. Kad imate osjećaj da se uronili u videoigru i da stvari ispred vas "iskaču" s ekrana. No, za takav doživljaj do sad je bilo potrebno na lice staviti posebne 3D naočale. 

No, Samsung je predstavio novi gaming monitor koji omogućuje 3D gaming - bez naočala. 

Na gaming sajmu Gamescom koji se održava u Kölnu, predstavljen je, među ostalima, Odyssey 3D, prvi Samsungov 3D gaming monitor, za koji ne trebaju naočale za doživljaj 3D efekta.

Oduševljeni smo što možemo predstaviti naš 3D gaming monitor bez naočala na Gamescomu, najvećem svjetskom gaming sajmu, rekao je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik odjela Visual Display Business u tvrtki Samsung Electronics. Samsung ostaje posvećen liderstvu na tržištu vrhunskih gaming monitora kroz neprekidan razvoj najsuvremenije tehnologije koje poboljšavaju gaming iskustvo.

Inovativna tehnologija prikaza svjetlosnog polja (LFD) modela Odyssey 3D stvara realistične 3D slike iz 2D sadržaja korištenjem lentikularne leće na prednjoj ploči. U kombinaciji s tehnologijom Eye Tracking i funkcijom View Mapping, Odyssey 3D osigurava optimizirano 3D iskustvo bez potrebe za korištenjem posebnih 3D naočala. Eye Tracking tehnologija prati kretanje oba oka s pomoću ugrađene stereo kamere, dok View Mapping neprestano prilagođava sliku kako bi poboljšao percepciju dubine.

Odyssey 3D može se prebacivati između 2D i 3D načina rada, prema želji korisnika. Dostupan u dijagonalama od 27 odnosno 37 inča, ima zaslon rezolucije 4K, brzo vrijeme odziva od 1 ms gray-to-gray (GTG) i visoku stopu osvježavanja od 165 Hz, što osigurava glatko i neometano igranje bez ikakvih naknadnih slika ili prekida.

Dolazi s ergonomskim dizajnom koji sadrži postolje za podešavanje visine (HAS), s mogućnosti naginjanja i zakretanja, FreeSync Premium Pro, jedan DisplayPort 1.4 i dva HDMI 2.1 priključka. Monitor je nagrađen nagradom Best of Innovation u kategoriji Gaming & eSports na sajmu CES 2024.

Na sajmu Gamescom 2024, Samsung će omogućiti posjetiteljima da iz prve ruke isprobaju nove uređaje. Tako će Odyssey 3D posjetiteljima pružiti neusporedivo 3D okruženje za istraživanje KRAFTON-ovog inZOI, igre simulacije života koja se može pohvaliti svojom realističnom grafikom, nudeći doista impresivno iskustvo igranja. Ovaj ekskluzivni pregled daje igračima iz prve ruke pogled na sljedeću generaciju tehnologije i inovacija za igre. Brzo vrijeme odziva Odyssey 3D i visoke stope osvježavanja osiguravaju glatku akciju te zanimljivu naraciju.
Odyssey OLED G8: Bogate boje i veliki zaslon Odyssey OLED G8 podižu HoYoverseov Genshin Impact, pružajući igračima dinamične vizualne prikaze i fluidnu igru koja poboljšava brzu akciju i priču.

Odyssey Neo G9 i OLED G9 pružaju epsko iskustvo u igri Blizzard Entertainmenta, World of Warcraft: The War Within, uz široko polje gledanja i kristalno jasne detalje koji svaku novu avanturu čine istinski uranjajućom za gamere. World of Warcraft igrat će neki od najboljih europskih stvaratelja sadržaja. Obožavatelji će moći igrati neke od drugih Blizzardovih omiljenih igara, uključujući Overwatch 2 i Hearthstone.

Sudionici će imati ekskluzivnu priliku uživati u ovim vrhunskim gaming monitorima igrajući dugo iščekivane spomenute naslove — od kojih će neki biti dostupni za igranje čak i prije službenih izdanja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti