Samsung prodao 9.7 milijuna Galaxy S uređaja

Početkom godine Samsung je objavio kako planiraju prodati 10 milijuna Galaxy S uređaja sa Androidom, pa izgleda kako su se predviđanja ostvarila pošto je do sada prodano 9.7 milijuna uređaja.

Zimo Zimo Zimo | 23.12.2010. / 10:33

Samsung prodao 9.7 milijuna Galaxy S uređaja

Početkom godine Samsung je objavio kako planiraju prodati 10 milijuna Galaxy S uređaja  sa Androidom, pa izgleda kako su se predviđanja ostvarila pošto je do sada prodano 9.7 milijuna uređaja.

Početkom tjedna, Samsung je objavio kako je prodao više od 2 milijuna uređaja u matičnoj zemlji Koreji, što je  za sada uspjelo samo Galaxy S-u. Samsung je tako pretekao broj prodanih iPhone 4 uređaja kojih je prodano 1.8 milijuna u Koreji.

Galaxy S lansiran je u lipnju ove godine, te sadrži karakteristike poput 4 inčnog Super AMOLED zaslona, 5 megapiksela kameru, te 720p HD video snimanje. Uređaj se prodaje sa Android 2.1 operativnim sustavom, te još uvijek nije ažuriran na 2.2.

Hoće li Samsung ispuniti svoje predikcije? Moguće. Ostalo je još malo više od tjedan dana do kraja godine što bi moglo biti dovoljno Samsungu da proda 10 milijuna primjerka Galaxy S-a. Sljedeću godine Samsung planira prodati 40 milijuna pametnih telefona.

Što se tiče Samungovog tableta Galaxy Tab, inače prvi Android tablet iz ove kompanije, prodan je u 100,000 primjeraka u Koreji, te milijun primjereka diljem svijeta. Za usporedbu možemo uzeti Apple koji je prodao 14 milijuna iPhonea i više od 7 milijuna iPada u lisopadu ove godine.

Via [informationweek]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti