Samsung vs. Apple [INFOGRAFIKA]

Prema infografici iz MBAOnline, Samsung je u 2012. godini bio bolji u skoro svim promatranim metrikama. Točnije, samo u jednoj metrici Apple je zabilježio bolje rezultate od Samsunga. Međutim, ove godine Samsung bi mogao preuzeti potpunu prevlast na tržištu pametnih telefona.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 06.03.2013. / 12:58

Samsung vs. Apple [INFOGRAFIKA]

Na tržištu pametnih telefona, Samsung i Apple nedostižni su drugim proizvođačima. Iza Samsunga je godina za pamćenje. Samsung je postavio novi rekord za broj isporučenih smartphone uređaja u jednom tromjesečju, ali i za jednu godinu. Pred južnokorejskim divom je godina koja će biti ključna za oblikovanje strategije proizvodnje uređaja s Tizen operativnim sustavom, a očekujemo i novu generaciju Galaxy uređaja i niz drugih uređaja kojima Samsung pametno “puni” tržište proizvodima u svim cjenovnim razredima.

S druge strane, i iza Applea je odlična godina. Zabilježen je rekordan broj isporuka iPhone uređaja u jednom kvartalu, najviše zahvaljujući potražnji u Kini, gdje je isporuka i više nego udvostručena. U SAD-u, samo na Verizonu je aktivirano 6.2 milijuna iPhone uređaja. Zanimljivo, za uspjeh su velikim dijelom zaslužni stariji modeli, posebice iPhone 4.

Prema infografici iz MBAOnline, Samsung je u 2012. godini bio bolji u skoro svim promatranim metrikama. Točnije, samo u jednoj metrici Apple je zabilježio bolje rezultate od Samsunga. Međutim, ove godine Samsung bi mogao preuzeti potpunu prevlast na tržištu pametnih telefona. Samsung ima više prihoda i više ljudi - i više troši na istraživanje, razvoj i marketing. Uz to, Samsung prodaje više smartphonea od Applea. Možda najvažnije, Samsungova prodaja raste brže nego Appleova.

AppleSamsungFINAL

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti