WiFi koristimo gotovo gdje god imamo računalo ili smartphone, no iako radi solidno, Samsung tvrdi da je pronašao brži način za prijenos podataka putem bežične mreže koji je čak pet puta brži od postojećeg.

Teoretski WiFi je brz, no zahvaljujući zidovima, prozorima, vratima i ostalim preprekama, tu brzinu nikad ne dosegnemo, no Samsung tvrdi da ima rješenje ovog problema. Naime, iz kompanije ističu kako su razvili 60GHz WiFi tehnologiju koja će teoriju i praksu spojiti, drugim riječima, prepreke neće ometati rad WiFi-a.

Uz pomoć nove tehnologije moći će se prenašati 4.6 gigabita po sekundi (Gbps), odnosno 575 megabytea (MB) po sekundi. To znači da je ova tehnologija pet puta brža od trenutno dostupne putem koje se može prenositi oko 108 (MB) po sekundi.

Ova tehnologija koristit novi standard od 60GHz, dakle drugačije nego od trenutno postojećih koje koriste 2.4GHz odnosno 5GHz tehnologiju. Ovime bi se riješio problem interferencije s drugim kanalima kao i broj uređaja koji koriste istu mrežu.

Samsung kaže kako će ovu tehnologiju ugraditi u brojne uređaje, a ovaj standard mogli bi već vidjeti sljedeće godine na tržištu.

Foto AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju