SanDisk je pripremio novu memorijsku karticu ogromnog kapaciteta i brzine

I do sada je SanDisk bio poznat kao jedan od najkvalitetnijih proizvođača memorijskih kartica

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 04.07.2016. / 07:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Nemali je broj onih koji se s pravom pitaju gdje je, zapravo, kraj tehnološkom napretku kada je u pitanju kapacitet i brzina memorijskih kartica. Kako živimo u vremenu nevjerojatnih tehničkih mogućnosti, onda je na ovo pitanje gotovo nemoguće dati odgovor, što iz dana u dan dokazuju nove mogućnosti. Jednu od takvih nam je predstavio i SanDisk, koji je za sve profesionalce, ali i entuzijaste, zapravo sve one koji trebaju kapacitet i brzinu u svojim kamerama i fotoaparatima pripremio novu seriju microSD kartica. 

Novo ruho microSD SanDisk kartica dolazi u dvije izvedbe, Ultra i Extreme. Obje imaju memorijski kapacitet čudesnih 256GB, što je dovoljno za 14 sati videa u 4K rezoluciji ili 24 sata u Full HD rezoluciji. Razlika je u brzini zapisa podataka i čitanja s memorijske kartice, SanDisk je objavio kako Extreme verzija dolazi s brzinom čitanja od 100 Mbps, dok je brzina zapisa 90 Mbps. Što se tiče Ultra verzije, još nisu objavljene točne specifikacije, tek je navedeno da je "nešto sporija" u odnosu na Extreme. 

Obje kartice su deklarirano vodootporne, otporne na udarce, visoke i niske temperature i X-zrake. SanDisk Ultra nove generacije će biti dostupna u kolovozu po cijeni od 150 američkih dolara, dok će Extreme na tržište stići u posljednjem kvartalu s cijenom od 200 USD. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti