Schneider Electric i Nvidia dogovorili zanimljivu suradnju

Schneider Electric planira istražiti nove slučajeve uporabe i primjene u raznim industrijama te unaprijediti svoju viziju pokretanja pozitivnih promjena i oblikovanja budućnosti tehnologije.

Martina Čizmić | 28.03.2024. / 08:16

Podatkovni centar, ilustracija (Foto: Schneider Electric)

Schneider Electric dogovorio je suradnju s Nvidiom za optimizaciju infrastrukture podatkovnih centara i utrti put za revolucionarni napredak u rubnoj umjetnoj inteligenciji (UI) i tehnologije digitalnih blizanaca (virtualne kopije fizičkih objekata).

Kako ističu iz Schneider Electrica, iskoristit će svoju stručnost u infrastrukturi podatkovnih centara i NVIDIA-inu naprednu tehnologiju kako bi predstavio prve javno dostupne referentne dizajne UI podatkovnih centara. Ovi su dizajni postavljeni kako bi redefinirali mjerila za implementaciju umjetne inteligencije i rad unutar ekosustava podatkovnih centara, označavajući značajnu prekretnicu u evoluciji industrije.

Pojašnjavaju kako je sa sve više načina primjene umjetne inteligencije u svim industrijama, potreba za procesorskom snagom je eksponencijalno porasla. Također, UI zahtijeva više resursa od tradicionalnog računalstva. Uspon UI potaknuo je značajne transformacije i složenosti u dizajnu i radu podatkovnih centara, pri čemu operateri podatkovnih centara rade na brzoj izgradnji te upravljanju energetski stabilnim objektima koji su učinkoviti i skalabilni.

Otključavamo budućnost umjetne inteligencije za organizacije, rekao je Pankaj Sharma, izvršni potpredsjednik odjela za sigurno napajanje i poslovanje podatkovnih centara Schneider Electrica. Kombinirajući našu stručnost u rješenjima za podatkovne centre s NVIDIA-inim vodstvom u UI tehnologijama, pomažemo organizacijama da prevladaju ograničenja infrastrukture podatkovnih centara i otključaju puni potencijal UI. Naša suradnja s NVIDIA-om utire put učinkovitijoj, održivijoj i transformativnoj budućnosti, pokretanoj umjetnom inteligencijom.

U prvoj fazi ove suradnje, Schneider Electric će predstaviti vrhunske referentne dizajne podatkovnih centara skrojene za Nvidia ubrzane računalne klastere i izgrađene za obradu podataka, inženjersku simulaciju, automatizaciju elektroničkog dizajna, računalno potpomognuti dizajn lijekova i generativni UI. Poseban fokus bit će na omogućavanju distribucije velike snage, sustavima tekućeg hlađenja i kontrolama dizajniranim da osiguraju jednostavno puštanje u rad i pouzdane operacije za klaster ekstremne gustoće. Putem suradnje, Schneider Electric ima za cilj pružiti vlasnicima i operaterima podatkovnih centara alate i resurse potrebne za besprijekornu integraciju novih i evoluirajućih rješenja umjetne inteligencije u njihovu infrastrukturu, poboljšavajući učinkovitost implementacije i osiguravajući pouzdan rad tijekom životnog ciklusa.

Adresirajući rastuće zahtjeve radnih opterećenja, referentni dizajn će ponuditi robustan okvir za implementaciju NVIDIA-ine ubrzane računalne platforme unutar podatkovnih centara, uz optimizaciju performansi, skalabilnosti i ukupne održivosti. Partneri, inženjeri i voditelji podatkovnih centara mogu koristiti ove referentne dizajne za postojeće sobe podatkovnih centara koje moraju podržavati nove implementacije UI poslužitelja visoke gustoće i nove građevine podatkovnih centara koji su u potpunosti optimizirani za tekućinom hlađeni UI klaster.

Kroz našu suradnju sa Schneider Electricom, osiguravamo referentne dizajne podatkovnih centara umjetne inteligencije koristeći NVIDIA ubrzane računalne tehnologije sljedeće generacije, rekao je Ian Buck, potpredsjednik za Hyperscale i HPC (High-Performance Computing) u Nvidiji. Ovo osigurava organizacijama potrebnu infrastrukturu za iskorištavanje potencijala umjetne inteligencije, potičući inovacije i digitalnu transformaciju u svim industrijama.

AVEVA, podružnica Schneider Electrica, povezat će svoju digitalnu twin platformu s Nvidia Omniverse, isporučujući jedinstveno okruženje za virtualnu simulaciju i suradnju. Ova integracija omogućit će besprijekornu suradnju između dizajnera, inženjera i zainteresiranih strana, ubrzavajući dizajn i implementaciju složenih sustava, istovremeno pomažući u smanjenju vremena izlaska na tržište i troškova.

U suradnji s tvrtkom Nvidia, Schneider Electric planira istražiti nove slučajeve uporabe i primjene u raznim industrijama te unaprijediti svoju viziju pokretanja pozitivnih promjena i oblikovanja budućnosti tehnologije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti