SDK za Kinect stiže na proljeće

Na Microsoft Mix eventu na kojem se predstavljaju najnovije web i mobilne tehnologije, Microsoft je objavio SDK za Kinect.

Zimo Zimo Zimo | 14.04.2011. / 08:30

SDK za Kinect stiže na proljeće

Na Microsoft Mix eventu na kojem se predstavljaju najnovije web i mobilne tehnologije, Microsoft je objavio SDK za Kinect.

Već smo pisali o glasinama kako Microsoft priprema SDK za Windowse, a danas je to i službeno objavljeno na Microsoftovom Mix eventu.

Naime, Kinect je najbrže prodavani gadget pa je tako u prvih 60 dana nakon lansiranja prodan u 8 milijuna primjeraka, što je nadmašilo i Appleov iPad.

SDK (software developer kit) omogućit će softwareu treće strane da se spoji na Kinect, čime sam uređaj postaje nova platforma za nove ideje.

Jasno je kako su zasloni osjetljivi na dodir postali primarni način korištenja uređaja u post PC razdoblju, zahvaljujući svim modernim pametnim telefonima i tabletima. Kinect SDK pak otvara potpuno nove obzore i mogućnosti, te novi korak u inovaciji i iskustvu korisnika uz kontrole kretanja pomoću gesta i senzora.

Kako piše RWW, Kinect bi u bliskoj budućnosti mogao postati integralni dio Windows operativnog sustava, a kontrole kretanja mogle bi zamijeniti miš. Sjećate se filma Minority Report?

So sada smo viđali pokušaje korištenja Kinecta u raznim situacijama od autića koji uz pomoć Kinecta zaobilazi prepreke, upravljanje fotografijama i dokumentima, itd., a vjerujemo da će se ovim SDK-om otvoriti još mnoga vrata za developere.

No važno je spomenuti da će Microsoftov Kinect SDK biti ograničen, pa će se tako moći koristiti samo u nekomercijalnim aplikacijama. Također, raditi će samo na Windows 7 operativnom sustavu.

Jeste li probali Kinect? Što mislite o budućnosti ovog uređaja? Imate li kakvu ideju gdje bi mogli koristiti Kinect?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti