Šef NASA-e sve glasniji o postojanju izvanzemaljaca: "Mislim da ćemo dobiti nekakav pokazatelj da tamo negdje gore postoji inteligentan život"

Šef NASA-e i bivši astronaut Bill Nelson vjeruje da će ljudska rasa pronaći nekakav pokazatelj o tome da u svemiru postoji inteligentan život, osim našeg.

Branimir Vorša | 08.07.2021. / 15:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Život u drugim dijelovima svemira vrlo vjerojatno postoji, rekao je 76-godišnji Nelson gostujući na CNBC-ju, posebno ukazujući na činjenicu koliko je svemir star i velik kao potencijalne razloge za pronalazak inteligentnog života u galaktičkom prostranstvu jednog dana.

Ako imate svemir koji je star 13,5 milijardi godina i koji je toliko velik, postoji li šansa da se tamo negdje nalazi još jedno sunce i planet s atmosferom poput naše? Ja bih rekao da postoji, stoga mislim da ćemo dobiti nekakav pokazatelj da tamo negdje gore postoji inteligentan život, rekao je Nelson.

Dodao je i kako se NASA već godinama bavi potragom za životom izvan Zemlje, referirajući se na astrobiološki program.

Tražimo život na Marsu, na drugim planetima, u svemiru te pokušavamo otkriti druga sunca koja imaju planete s gostoljubivom atmosferom, rekao je Nelson.

Nelsonu to nije prvi put da ističe kako ljudi nisu sami u svemiru, isto je učinio i prije manje od dva tjedna. Naime, njegov tadašnji komentar vezan je za izvješće o NLO-ima koje je Pentagon predao Kongresu i u kojem je potvrđeno postojanje NLO-a, iako se o njihovu porijeklu i svrsi i dalje apsolutno ništa ne zna.

Slika nije dostupna Lete li iznad SAD-a NLO-i? Američka radna skupina objavila dugo očekivano izvješće: "Predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti"

No Nelson je rekao da je on vidio i verziju izvješća s oznakom tajnosti te da vjeruje da se nešto, osim nas, doista nalazi u svemiru.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti