Šef SOA-e izlaganjem otvorio globalnu konferenciju Cybertech 2020 u Tel Avivu

Ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić održao je izlaganje o ulozi Sigurnosno-obavještajne agencije u zaštiti nacionalnog kibernetičkog prostora na plenarnom dijelu globalne konferencije "Cybertech 2020", koja se od 28. do 30. siječnja 2020. održava u Tel Avivu, u Izraelu.

Branimir Vorša | 29.01.2020. / 14:56

Markić je izlaganjem otvorio konferenciju Cybertech 2020, a naveo je utjecaj tehnoloških promjena na sigurnosno-obavještajni sektor te razvoj novih sposobnosti i digitalnu transformaciju djelovanja SOA-e.

Posebno se osvrnuo na proaktivno djelovanje SOA-e u zaštiti hrvatskog nacionalnog kibernetičkog prostora od naprednih kibernetičkih prijetnji.

Markić je istaknuo ulogu SOA-ina kibernetičkog centra kao ključnu točku razvoja novih sposobnosti. Kibernetički centar SOA-e oslanja se na potencijal koji SOA posjeduje i razvija u četiri segmente: ljudski potencijali, napredne tehnologije, nacionalna i međunarodna partnerstva te informacije. Centar povezuje sigurnosno-obavještajni rad i napredne tehnologije iz područja kibernetičke sigurnosti.

Cybertech je platforma kibernetičke industrije koja organizira poslovne događaje diljem svijeta. Konferencije Cybertech služe za uspostavljanje poslovnih kontakata i raspravu o tehnološkim inovacijama, izazovima i rješenjima u suzbijanju globalnih kibernetičkih prijetnji.

Na konferenciji izlaganja drže čelnici iz kibernetičke industrije, donositelji odluka iz brojnih država, tehnološki stručnjaci, investitori, poduzetnici i drugi.

Izvor: SOA

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti