Sjećate se FarmVillea? Bliži se gašenje igre koja je obilježila jedno razdoblje Facebooka

FarmVille broji zadnje mjesece te će s posljednjim danom ove godine virtualne farme zatvoriti svoja vrata na Facebooku.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.09.2020. / 09:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook je bio potpuno drukčije mjesto prije 10 godina u odnosu na danas. Od tada se dizajn promijenio nekoliko puta, dodane su brojne nove opcije, a zahvaljujući oglasima, promoviranim objavama i slično, Fejs danas Zuckerbergu zarađuje milijarde dolara. Također, Facebook je danas drukčiji jer korisnici više ne dobivaju gomilu poruka u kojima ih se poziva da virtualnim prijateljima pomognu u izgradnji farme u tada iznimno popularnoj igri FarmVille.

FarmVille je lansiran 2009. te je ubrzo postao najpopularnija igra koja je početkom 2010. imala gotovo 84 milijuna aktivnih korisnika. Objave o virtualnim farmama i pozivi u pomoć u to su vrijeme bili česti na zidovima korisnika Facebooka (što je živciralo mnoge koji nisu igrali tu igru), no njezina popularnost nije se dugo održala. Dvije godine kasnije FarmVille više nije bio najpopularnija igra te je pao na sedmo mjesto po popularnosti na Facebooku, dok je 2016. ispao iz top 100 najpopularnijih igara na toj mreži.

Evo kako se zauvijek riješiti dosadnih pozivnica za igre na Facebooku Evo kako se zauvijek riješiti dosadnih pozivnica za igre na Facebooku

Iako FarmVille nije ni blizu staroj popularnosti i iako se o njemu odavno više ne piše u medijima, u toj igri i dalje uživa određeni broj korisnika Facebooka, no oni će svoje farme na internetu moći obrađivati još samo tri mjeseca jer s posljednjim danom ove godine više neće biti dostupan na Fejsu. Naime, kako su iz Adobea ranije najavili kraj podrške za Flash Player na svim internetskim preglednicima, iz Zuckerbergove kompanije odlučili su da više neće podržavati igre bazirane ne Flashu - a upravo je na njemu baziran i FarmVille.

Iz Zynge, kompanije zaslužne za FarmVille, najavili su kako će omogućiti kupovine unutar FarmVillea do 17. studenog - nakon toga korisnici više ništa neće moći kupovati u toj igri te se moraju početi pripremati za kraj jer od 31. prosinca FarmVille će nestati s Fejsa. Ipak, ekipa iz Zynge nije potpuno digla ruke od ljubitelja te igre te namjeravaju omogućiti neke aktivnosti unutar igre s kojim će preostalo vrijeme na FarmVilleu biti još zabavnije.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti