Škoti žele angažirati NASA-u u potrazi za čudovištem iz Loch Nessa

Centar Loch Ness traži pomoć NASA-e u potrazi za Nessie, dok se volonteri spremaju za najveći lov dosad, ponovno raspirujući taj misterij.

Branimir Vorša | 12.04.2024. / 11:25

Silueta mitskog čudovišta iz Loch Nessa, ilustracija
Silueta mitskog čudovišta iz Loch Nessa, ilustracija (Foto: Getty Images)

Legendarno čudovište iz Loch Nessa odavno je zaokupilo maštu mnogih u čitavom svijetu, a sada se potraga za otkrivanjem tog misterija intenzivirala planovima za korištenje napredne tehnologije u lovu.

Centar Loch Ness, smješten u škotskom gorju, obratio se NASA-i tražeći njihovu stručnost kako bi pomogli u potrazi za tim nedostižnim stvorenjem. Nadamo se da bi stručnjaci iz NASA-e mogli imati neku naprednu tehnologiju snimanja za skeniranje jezera, rekla je u nadi Aimee Todd, voditeljica marketinga centra Loch Ness.

Silueta mitskog čudovišta iz Loch Nessa, ilustracija Za vikend se sprema najveća potraga za legendarnim stvorenjem iz škotskog jezera

Predstojeća potraga trebala bi se poklopiti s 90. obljetnicom pionirske ekspedicije Sir Edwarda Mountaina, koja je obilježila prvo organizirano površinsko promatranje jezera Loch Ness, a koja traje od 30. svibnja do 2. lipnja.

Od inauguralne ekspedicije 1934. godine, više od 1156 viđenja je dokumentirano u službenom registru viđenja čudovišta iz Loch Nessa.

Prošle je godine Loch Ness Center surađivao s Loch Ness Exploration (LNE) i angažirao stotine volontera, osobno i virtualno, u sveobuhvatnoj potrazi za legendarnom Nessie. Napori su dali obećavajuće rezultate, uključujući hvatanje podvodnih zvukova i potencijalnih viđenja.

Paul Nixon, generalni direktor centra Loch Ness, osvrnuo se na taj prošlogodišnji pothvat. Prošle smo godine privukli pozornost svijeta jednom od najvećih potraga za Nessie ikada, naglasio je.

Bez odgovora iz NASA-e

U trenutnoj inicijativi angažirani su dobrovoljci koji će nadzirati površinu jezera u potrazi za bilo kakvim smetnjama, dok Centar istražuje mogućnost nabave specijalizirane opreme od NASA-e. No unatoč entuzijastičnoj potrazi, NASA još nije odgovorila na apel za pomoć.

Za one koji ne mogu fizički sudjelovati, kamere uživo na web stranici Visit Inverness Loch Ness nude priliku da daljinski doprinesu naporima pretraživanja jezera.

Slika nije dostupna Elon Musk o izvanzemaljcima: "Nema dokaza, no ne bih se čudio... Ne možemo imati ono sra**e o čudovištu iz Loch Nessa"

Dok skepticizam i dalje postoji, s mnogim povijesnim slikama koje su se pokazale lažnima, privlačnost susreta s čudovištem iz Loch Nessa i dalje nastavlja privlačiti turiste u regiju iz godine u godinu.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti